Telegram Şantaj Şikayet Etme

Muhammet
16 Haziran 2024 10:10

Telegram üzerinden ailemin ve benim t. C. Kimlik ve telefon numaraları alınmış özel fotoğraflarımla tehdit ediliyorum. Eğer böyle bir durum yaşanırsa sorumluluk kabul etmediğimi ve hukuki sürecin başlatılacağını söylemek isterim. Bu konu hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum

16 Haziran 2024 09:42

Telegram üzerinden bir kişi, özel fotoğraf ve videolarımı Telegram'dan alıp ailemle paylaşmakla tehdit ediyor Para vermemi istiyor. Göndermezsem herkese yayacağını söyledi. Kişiyi engelledim ve mesajlaşmaları sildim. İsteklerini yerine getirmezsem çevreme konuşma ekran görüntülerini yayacaklarını belirttiler. Bu olay 16 Haziran 2024 gerçekleşti. Olayın hemen ardından ilgili numarayı engelledim ve içerikleri sildim. Doğrudan savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu tür durumlarla karşılaşmak kesinlikle hoş bir durum değildir. Bu süreçte, hesabımda gerçekleşebilecek her türlü yasal veya yasa dışı faaliyetler; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılan sesli veya yazılı mesajlar veya ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilen görüşmeler; yasal veya yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret veya tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı veya aleyhte konuşmalar; bilgi alışverişi; yasal veya yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın lekelenmesinden ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna bildiririm. Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Benim veya başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğacak her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim.

Bekir
Bekir

Kardeşim aynı şeyi bugün birebir yaşadım süreçle alakalı birbirimizi bilgilendirirseniz sevinirim.

Recep
Recep

Aynı şeyi bende yaşadım kardeşim bir gelişme var mı benden kimseye bir şey göndermediler 2 gün sonra bir numara aradı avukat olduğunu söyledi bende iddalari kabul etmedim kapadım saniyesinde WhatsApp'tan mesaj attı aile bireylerini kara kola çağırıp yakalama çıkartacağım dedi bende burada karakola gideceğimi söyledim bana cevap olarak tamamdır yazdı komedi gibi sonrasında arayan soran olmadı

Ufuk
Ufuk

Aynı olayı bende yaşadım bayram sonu şikayetçi olacağım

16 Haziran 2024 08:32

Telegram Tehdit Ve Özel Bilgileri Kullanma