Birol sonuçtan hiç memnun değil

Acil Serviste Gecikme Ve Yanlış Yönlendirme İle Korkunç Doğum Deneyimi

Acil Serviste Gecikme Ve Yanlış Yönlendirme İle Korkunç Doğum Deneyimi
19 Ekim 2024 15:03

15.10.2019 tarihinde, hamile olan eşim şiddetli sancılar çektiği için gece 03:20’de, sık sık kontrol için geldiğimiz hastanenize acil giriş yaptık. Doktorumuz, son haftalarda NST için ücret ödememiz gerekmediğini söylemişti, ancak girişte ücret talep edildi. Bu durumu doktorumuza ilettiğimde, ücret almaktan vazgeçildi ve NST odasına yönlendirildik.

Yaka kartında f** yazan, adı n** olan bir ebe, eşimi NST cihazına bağladı ve odadan çıktı. Bir süre sonra geri geldi ve sancıların normal olduğunu, istersek eve gidebileceğimizi ya da yatış yapabileceğimizi söyledi. Eşim şiddetli ağrılar çektiğini belirtince, alttan bir muayene yaparak “2 cm açılma var, doğum başlamamış” dedi. Ancak dikkatimi çeken şey, bu kişinin yaka kartında başka bir ebe isminin yazıyor olmasıydı; kontrol defterine de başka birinin adıyla not düştü. Eşimi tekrar NST cihazına bağlayıp, bana sancı değerlerinin 100’ün altına düşmesi durumunda haber vermemi söyleyerek odada yalnız bıraktı. Yaklaşık 2 saat boyunca kimse gelmediği için eşimi odada yalnız bırakıp yardım bulmaya çalıştım. Sonunda bir ebe bulup eşime bakmasını rica ettim. Ebe kontrol etti ve acil olarak yatış yapmamız gerektiğini, doğumun başladığını ve 9 cm açılma olduğunu söyledi.

Acil yatış işlemlerini hızlıca yaptırdım. Bize “İsterseniz eve gidin” diyen ebe, bu kez panik içinde eşimi doğumhaneye götürmeye çalıştı. Oldukça kaba bir şekilde “Küpe, yüzük vs. Çıkartın demedim mi? Neden çıkarmadınız? ” diye bağırdı, sanki birkaç saat önce doğumun başlamadığını ve eve gidebileceğimizi söylememiş gibi. Bu sırada başka bir ebenin bizimle ilgilenmesini istediğimi belirttim ama hemşire kabul etmedi. Eşim apar topar doğumhaneye götürüldü, ben ise endişe içinde kapıda beklemeye başladım.

Kısa bir süre sonra eşim, bacakları kan içinde ve çırılçıplak halde doğumhaneden çıkarıldı! Eşim, hastane koridorunda bekleyen diğer insanların arasında, kanlar içinde çırılçıplak şekilde ameliyathaneye götürüldü. Koridorda sedyeyle ilerlerken iki kez duvara çarpıldı. Gözleri yaşlı ve korku dolu bir şekilde eşimi sezaryene aldılar. İlk çocuğumuzda normal doğum planlarken, korkunç bir doğum tecrübesi yaşadık!

Bu durumu başhekimle paylaşmak istedim. Hemşirelere durumu anlatarak başhekimle görüşmek istediğimi söyledim, tamam dediler. Bir süre sonra başhekim odaya geldi. Durum muhtemelen kendisine aktarılmıştı ve yalnızca “Bir şeyler yaşamışsınız, böyle şeyler olabilir, kusura bakmayın” dedi.

Eşim hala doğumda yaşadıklarını düşünüp ağlıyor

19 Ekim 2024 14:31

15/10/2019 tarihinde hamile olan eşimle çok fazla sancısı olduğu için gece 03:20 saatlerinde devamlı kontrol için geldiğimiz hastanenize acilden giriş yaptık, NST için doktorumuz son haftalarda ücret ödememize gerek kalmadığını söylemiş olmasına rağmen ücret talep edildi doktorumuzun ücret ödemesi yapmamız gerektiğini söylediğimde almaktan vazgeçti ve NTS odasına gittik, yaka kartında f** yazan adı n** olan bir ebe eşimi NST cihazına bağladı ve odadan gitti bir süre sonra tekrar geldi sancıların normal olduğunu ister eve gidin isterseniz yatış yapın doğum başlamamış dedi eşim şiddetli ağrı çektiğini söylemesi alttan kontrol etti 2cm açılma var normal doğum başlamamış dedi, yaka kartı başka bir ebeye ait olmasına rağmen başkası adına kontrol defterine başkasının adını yazdı! Ve eşimi tekrar NST bağlayıp bana bu değerler 100'ün altına inerse haber vermemi söyleyerek odada eşim ve beni yalnız bırakıp gitti yaklaşık 2 saat sonra gelen olmadığı için odada eşimi yalnız bırakıp yardımcı olması için bir çalışan bulmaya çalıştım, sonrasında bir ebe bulup eşime bakmasını rica ettim gelip kontrol etti acil olarak yatış yaptırmamı doğumun başladığını 9cm açılma olduğunu söyledi! Acil yatış işlemlerini yaptırdım, bize isterseniz eve gidin diyen ebe panikle eşimi doğumhaneye götürmeye çalıştı kaba bir şekilde küpe yüzük vs. Çıkartın demedim mi ben size neden çıkarmadınız! Dedi sanki bize eve gidebilirsiniz ağrınız normal dememiş gibi! Ben o sırada bu ebenin değil başka bir ebenin bizimle ilgilenmesini istedim hemşireden kabul görmedi, doğum haneye apar topar götürüldü eşim endişeli bir şekilde doğum hane kapısında beklemeye başladım bir süre sonra eşim apar topar doğumhaneden çıkartıldı bacakları kan içinde ve çırılçıplak! Hastane koridoruna çıkartıldı benimle birlikte bekleyen insanların içine eşim çırılçıplak çıkartıldı kanlar için acil ameliyathaneye götürülmek üzere koridorda götürülürken iki kere sedye duvara çarptı eşimi gözleri yaşlı ve korku dolu bakışlarla sezeryana aldılar! Normal doğum planlarken inanılmaz kötü bir doğum anımız oldu ilk çocuğumuzda! Durumu başhekimle paylaşmak istedim, hemşirelere durumu anlattım bununla ilgili başhekimle görüşmek istediğimi söyledim tamam dediler. Başhekimin odaya geleceğini ve görüşeceğini söylediler, başhekim odaya girdi durum kendisine anlatılmış muhtemelen, bir şeyler yaşamışsınız bu gibi şeyler olur normal kusura bakmayın dedi! Eşimin psikolojisi bozuldu hala doğumda yaşadıklarını düşünüp ağlıyor ve bu Reyap Hastanesi.

19 Ekim 2024 14:31

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

05 Şubat 2025 15:02
Bayram sonuçtan hiç memnun değil

22 Ağustos 2024 16:52
Yunus sonuçtan memnun değil

25 Haziran 2024 10:04
İlknur sonuçtan hiç memnun değil

17 Şubat 2025 03:06

Medicana Sivas Mesai Dışı Denilerek NST Ücreti Alınması