Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio 5 Tekleme Ve Vuruntu Sorunu!

26 Mayıs 2024 14:44

2022 model Clio 1.0 tce Touch paket aracımda sabah ilk çalıştırmada motor tekleme, vuruntu yapıyor ve devir dalgalanıyor. Ayrıca yolda ara hızlanmalarda gaza %20-25 dolaylarında basınca tekleme yapıyor aynı sorundan kaynaklandığını düşünüyorum. Defalarca Şanlıurfa-Fırat Otomotiv servise gidip ısrarla anlatmama rağmen video göstermeme rağmen 1.0 araçta normal dendi ve enjeksiyon beyni güncellemesi yapıldığı söylendi. Ancak Araçta sorun devam etti bununla düzelmedi. Başka markalarda 1.0 kullandım böyle bir hata yok dediğimde servis ustasından "aracın piyasadaki en ucuz b segment araç" şeklinde cevap aldım. Forumlarda çokça aynı sorunları yaşayanlar var bir an önce çözüm bulunmazsa Tüketici Mahkemesi'ne şikayette bulunacağım.

profile profile profile
27 Mayıs 2024 08:40 (Şikayetten 17 saat sonra)
06 Haziran 2024 15:30

Henüz hiçbir geri dönüş olmadı sorunumla ilgili Tüketici Hakları'na başvurmayı düşünüyorum

Yorumlar (21)

Şükrü
Şükrü

Konu biraz eski ama bir şey sormak istiyorum. Mehmet bey siz aracınıza çakmaklıktan güç alan kamera bağladınız mı. Bu konuda bir gözlemin var lakin teknik olarak ispatlayamam. Benzer durumu yaşayanların çakmaklıktan kamera bağlama durumunu merak ediyorum. Saygılarımla.

Alper
Alper

2024 model espirit alpine aracım var. Onda bir sorun yok. 2 ay önce 2023 Touch paket aldık. Yazın, ilk çalıştırmada bir sorun hissetmedim. Bir ay sonra gücünü çakmaklıktan alan kayıt kamerası taktım. Ondan sonra ilk çalıştırmada sarsıntı olmaya başladı. Ama havalar soğudu için mi, kameradan mı yoksa zaten kronik mi bilmiyorum. Motor ısınınca sorun kalmıyor. Ben de uğraşmak istemiyorum, çünkü servise göre normal üç silindirli araçlarda.

Helin
Helin

Mehmet bey sorununuz çözüldü mü acaba? Benim aracımda da aynı sorun var.

Engin
Engin

Oksijen sensörünü ve hava filtresini temizleyin

Fatih
Fatih

Son durum nedir sorunun kaynağını bulabildiniz mi aynı sorun bende de mevcut ustalar bir şey yok deyip gönderiyor.

Emrah
Emrah

Çözüm bulabilen sorunun kaynağını bulan var mı acaba

Maalesef özellikle soğuk günlerde cold motorda yapıyor ara ara. Artık umursamamaya başladım bir sorun olsaydı bu kadar zaman kalmazdı. Sorun teşkil etmediğini düşünüyorum artık

Burak

Merhaba, alternatör değişimi sonrası sorunu tekrar yaşadınız mı?

Eb Ghostdog
Eb Ghostdog

Mehmet bey son durum nedir

Merhaba. Daha nadir ve daha düşük şiddette yaşadım. Bariz bir azalma oldu ancak belli ki net çözümü bu değil sizler çözüm bulursanız lütfen belirtin, ben de belirteceğim bulunursa

Hakan

Sorun çözüldü mü size de.

Hakan

İlk çalıştırmada hava emiş sesi gibi ses geliyor muydu video kaydı var mı sizde acaba

Alternatör değişimi yapıldı sorun o günden beri çözüldü gibi. Ama uzun vadede çözülüp çözülmediğini ben de bilmiyorum. 1 ay oldu alternatör değişimi yapılalı

Hakan

Sorun gitti mi aracınızdaki, aynı sorun bende de var

Ahmet

Merhaba Mehmet Bey, dediğiniz işlemleri yaptırdınız mı? Yaptırdıysanız sorun çözüldü mü?

Merhaba. Boğaz kelebeği temizlendi enjeksiyon beyni güncellemesi yapıldı ancak sorunum çözülmedi. Dosya açıldı inceleme için ama henüz sonuçlanmadı. İlerleyen süreçte bir değişiklik olursa burada yazacağım

Ahmet

Boğaz kelebeği ni temizletim yine aynı

Aynı sorun bende de var çözüm bulamıyor lar normal söyleyip gönderiyorlar

Burak

Akü gerilim kaptörü değişimi yaptınız mı? Sorunu çözdünüz mü?

Aynı sorunu yaşayıp Sorunu çözülen bir Clio sahibi akü gerilim kaptörü değişimi ve boğaz kelebeği temizliği yapılmış ve sorunu çözülmüş söylediğine göre. Yakında servise gidip aynısını isteyeceğim. Size de tavsiye ederim. Gidersem sonucu buraya bildiririm

Musab sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio 5 1.0 Tce

Musab