Aliye sonuçtan hiç memnun değil

RE/MAX Emlak Satışında Gizli Kiracı Sürprizi!

Aliye
17 Mayıs 2024 15:17

Remax emlakçısından bir ev aldım. S**** A***** adlı şahıs, 'Kiracıyı da kaçırmayalım' diyerek kapora ödediğimiz banka şubesinin müdür odasında kira kısmını kendisinin doldurduğu bir ön sözleşme imzalattı. Evin evrakları tamamlanıp tapusunu aldığımız gün, kiracının kendisi olduğunu ve kentsel dönüşüm nedeniyle en kısa sürede çıkacağını söyledi. Yıl sonunda, piyasanın çok altında bir kira bedeli belirleyerek, rızam olmamasına rağmen sembolik bir zam yaparak evimde oturmaya devam ediyor. Satış sonrası memnuniyet anketinde ve daha sonrasında şikayet mahiyetinde ifade etmeme rağmen Remax bu konuda herhangi bir aksiyon almadı. Bir satış temsilcisinin evde kalmaya devam etmek ve düşük kira ödemek için bilgi saklayarak satıştan nemalanması kabul edilemez. Remax yetkililerine soruyorum: Siz buna nasıl izin verebiliyorsunuz?

17 Mayıs 2024 15:18

Remax satış temsilcisinden bir yıl önce bir ev aldım. Sahibi yabancı olduğu ve evrakı yetişmediği için satış gecikince bir ön sözleşme teklif etti. Kaporayı verdiğimiz banka şubesinde müdürün odasında kiracı da benim portföyümde onu da kaçırmayalım diyerek fiyat hanesini de kendisinin doldurduğu evrakı bana imzalattı. Tapudan sonra bu belgeyi alarak tapuyu teslim ederken kiracının aslında kendisi olduğunu ve kentsel dönüşümdeki evinin yakında biteceğini ve taşınacağını söyledi. Sırf kendi kiralık evi ve kirasını belirlemek için satış işlemini kendi lehine kullanan ve sembolik ücrete yaptığı sembolik zamla halen oturmaya devam eden Sevgi Alatlı ile ilgili satış sonrası memnuniyet anketinde ve yakın zamanda ofise yaptığım ihbarla ilgili bir dönüş gelmedi. Remax için bu durum normal midir?

17 Mayıs 2024 16:02 (Şikayetten 44 dakika sonra)

Sayın Aktürk, Konuyla alakalı ofisimiz ile görüşme halindeyiz. Sizleri bilgilendiriyor olacağız. Saygılarımızla.

Sevgi
Sevgi

Aliye Ö** tarafından yazılmış şikayetin temeli, ülke genelini etkileyen sadece kiracı-mal sahibi ilişkisindeki kira zam oranı ile ilgili bir anlaşmazlıktır. Borçlar Kanunu ilgili yasalarda belirlenmiş konut için yasal % 25 zam uygulaması olmasına rağmen kira kontratı ilgili maddede yer alan tefe-TÜFE ortalaması baz alınarak % 59.60 olarak zam yapılmıştır. Bunu kabul etmeyen Aliye-Salih Öten çifti 11 ay öncesine dayanan ve o dönemde hiç sorun olmayan konularda yalan yanlış iftiralarla itibarımı zedeleyen şikayetler yazmaktadır. Şikayet içeriğinin yalan olduğu belgelenerek aynı kişi tarafından yazılan diğer şikayet için Remax Genel Müdürlüğe iletilmiştir. Burada adımın açıkça yazılması üzerine, Şikayet Var sitesinin tarafıma ulaşmadan, olayı doğrulamadan tek taraflı bakışla itibarımı zedeleyecek şekilde kişisel haklarımı ihlal etmesi üzerine cevap hakkımı kullanıyorum. Yasal tüm haklarım saklı kalmak kaydıyla şikayetin kaldırılmasını talep ediyorum. Konu yasal süreçlere taşınacaktır. Sevgi A**

RE/MAX Emlak Danışmanı Hizmetleriyle İlgili Deneyim

Müjgan
02 Ağustos 2024 23:49
Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Remax Final' Deki Yalancı Satış Danışmanından Bıktık!

Gizem
05 Haziran 2024 18:55