Özel Konfor Huzurevi ve Bakım Merkezi Kötü Muamele Ve Yetersiz Bakım Hizmeti

16 Haziran 2024 13:47

Annem, alzheimer başlangıç evresindeyken yaklaşık 10 ay bu kurumda kaldı, fakat yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle annemi almak zorunda kaldık. İlaçları aylarca verilmedi ve gözündeki enfeksiyon basit damlalarla tedavi edilmeye çalışıldı. Annem, ilk geldiğinde kendi işlerini büyük ölçüde görebilen uyumlu bir insandı, fakat burada hastalığı hızla ilerledi.

Annem altını ıslattığında, aynı odadaki diğer hastalar saygısız davranışlar sergiledi ve kurum bu duruma müdahale etmedi. Ayrıca, erkek bir hasta annemin kişisel sınırlarını ihlal etti. Annem, kendini savunmak zorunda kaldı ve bu olay onu duygusal olarak çok etkiledi. Kurum, bu tür durumların önüne geçmek için yeterli önlemi almadı.

Bu olayların ardından, annem “saldırgan” olarak etiketlendi ve ağır psikiyatrik ilaçlar kullanılmaya başlandı. Annemi her aradığımızda uyuşmuş haldeydi. Son olarak, annemi yatağa kelepçelediklerini öğrendik ve hemen gidip annemi kurumdan aldık. Bilekleri morarmıştı ve hemen doktora giderek darp raporu aldık.

Sağlıklı bir insan da, onuru kırıldığında kendini savunur. Annemde tedavi edilmeyen enfeksiyonun agresifliğe yol açabileceğini belirten uzmanlarla görüştüm. Kurumda kalmadan önce ve kurumdan aldıktan sonra annemde saldırganlık gözlemlemedim. Şu anda annem başka bir profesyonel bakım hizmeti alıyor ve psikiyatrik ilaçları kesildi. Annem şimdi daha neşeli ve çevresiyle uyumlu.

Buraya yükümüzü hafifletmek umuduyla başvurduk, ancak tersi bir durumla karşılaştık. Uygun olmayan yöntemlerle, anneme ağır ilaçlar kullandırıp yatağa bağladılar. Bu tarz kurumların, hastalara sadece bakım sağlamakla kalmayıp, onların sosyal ve fiziksel aktivitelerle insan gibi hissetmelerine yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak, tecrübemiz oldukça olumsuzdu. Kurum sahipleri güler yüzlü davrandılar, ancak bilgi ve birikimleri yetersizdi. Hemşireler ciddiyetsiz ve iletişim kurulması zordu. Ayrıca, alzheimer hastalarına yönelik yeterli bilgiye sahip profesyonellerin bulunmadığını ve günlük aktivitelerin yetersiz olduğunu gözlemledim. Bizden önce bir fiziksel engelli hastayı da "istekleri bitmiyor" gerekçesiyle kurum dışı bıraktıklarını biliyorum. Anlaşılan sadece kolayca yönetilebilen yaşlıları istiyorlar. Bu yaklaşım, kurumun amacına tamamen zıt ve kabul edilemez.

Bu alanda çalışanların kendilerini her anlamda eğitmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar, sevdiklerini bu kurumlara emanet edip iyi bakılacaklarına inanıyorlar ve bu hizmetler için büyük fedakarlıklar yapıyoruz.

Yonca
Yonca

Tekirdağ ili Çerkezköy ilçesinde bulunan “özel yonca Trakya huzurevi ve yaşlı bakım merkezi “ adlı kuruluşun İstanbul ili Beylikdüzü ilçesinde bulunan kuruluşumuz “özel yonca huzurevi ve yaşlı bakım merkezi” ile hiçbir bağı ya da bağlantısı yoktur. Ayrıca Tekirdağ ili Çerkezköy ilçesinde bulunan “özel yonca Trakya huzurevi ve yaşlı bakım merkezi “ adlı kuruluşun İşletmecileri ile isim benzerliği nedeniyle yaşanan problemlerin çözümü amacıyla görüşülmüş, görüşmeler neticesinde kurumun isim değişikliği için işlem başlatıldığı bilgisi alınmış, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden konuya ilişkin teyit alınmıştır. Şikayet var işletmesi yetkilileri ile görüşülmüş ancak şikayetin silinmesi için bir sonuç alınamamıştır. Konuya ilişkin hukuki mücadelemiz başlatılmıştır ve devam etmektedir. Bununla beraber şikayete konu ''Özel Yonca Trakya Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi “ adlı kuruluşun şikayet var sitesinde kayıtlı olmadığı görülerek bu firma için ayrı bir şikayet linki açılması sağlanmıştır.

Öznur sonuçtan hiç memnun değil

Derman Huzur Evi Pişmanlığı

26 Mart 2025 11:48