27 Ocak 2024 15:21

Ben 1973 doğumlu bir bayanım. İnsan sağlığının bu kadar basite alındığını çok duydum. Ama bizzat yaşayınca gerçekten yıkım oldu.
Ben diş ağrısı yüzünden Bursa Nilüfer diş hst 12.07.2023 randevu aldım. Doktor röntgen çektikten sonra beni endodontiye yönlendirdi. Aynı diş için 09.27.2023 ***** randevu aldım. Endodontiye randevu bulamadım ve dış sızlama devam ediyordu, o da beni endodontiye****** yönlendirdi.
Tekrar 12.08.2023 endodontiye dişe işlem yapıldı sonrasında kullanamazsan çektirmen gerekiyor dendi. Yani deneme yanılma tedavisi uyguladı. Tabiri caizse aynı diş sızlamaya devam edince, ben bu seferde genel dişten 17.02.2024 ******* randevu aldım. Gittiğim gün koca hastanede benim röntgencileri biri raporlu diğeri de rahatsızmış. Bana röntgen çekilmeden bilgisayardan sistemden bakarak gargara iltihap için ilaç ve arveles için bir yazdı ve bana 25.01 2024 de saat13 de çekim yazdı. O gün hastaneye gittiğimde röntgen çekilmeden direk çekime geçti ve çok zor bir diş, bilseydim uğraşmaz cerrahiye gönderirdim dedi.
Çekim esnasında 3 tane damağıma iğne vurdu söylenirken dişin kırıldığını söyledi. Bayağı uğraştı sonrasında bana gördün mü dişin sağlammış boşuna uğraştık demez mi? Çektiğim acı sağlam diş çektirme esnasındaki hastayla doktor arasındaki diyalog, o diş benden ayrılana kadar öldüm dirildim.

Yani düşünüyorum bir diş için bu kadar eziyet çekilir miydi? Yokluğun gözü kör olsun. Ben çekme işlemi bittikten sonra kırık diş kalmadı değil mi diye sorduğumda al dişlerini göstererek hepsi burda sınırlı bir şekilde verdi, ben dişçi değilim ama dişe anlamayan bile baksa sapasağlam tedavilik dişi boşuna çekti.

Bunu niye yazdım ben tekrar diş çıkaramayacağım devlet hst telafisi olmayacak. Benim gibi mecbur kalıpta gidenler için yetkililerden gerekenin yapılmasını bir Türk vatandaşı olarak talep ediyorum. Maddi ve manevi ne yapılması gerekiyorsa saygılarımla.

Esra
Esra