Emir sonuçtan hiç memnun değil

Medipol Sağlık Grubu Yenidoğana Verilen Sağlık Hizmetleri

03 Kasım 2023 09:54

Medipol Çamlıca hastanesinde 16.10.2023 tarihinde eşim doğum yaptı ve kızımız dünyaya geldi. Doğum sonrası malum olduğu üzere hastane çocuk doktorunun takibinde devam ediyoruz. Aşağıda belirtilen Sosyal güvenlik kurumunun açıklamış olduğu yönetmeliklere göre Yenidoğana verilen sağlık hizmetlerinden ilave ücret alınmaz denilmektedir. Bu kapsamda 21.10.2023 tarihinde çocuk kardiyolojiyi muayenesi için alınan 936 TL ücret ve 26.10.2023 tarihinde çocuk doktorunun bronşit tanısını koymak için istediği kan tahlili, akciğer filmi, Covid ve influenza testi vb. Testler için alınan 1620 TL ücret ve yine 02.11.2023 tarihinde çocuk doktoru muayenesi için alınan 536 TL ücretin tarafıma iade edilmesini, iade edilmemesi durumunda almış olduğum detaylı fatura ve epikriz raporlarıyla birlikte SGK'ya müracaat edeceğimi bildiriyorum. Yine talebimin olumsuz karşılanması durumunda kadın doğum muayene sürecinde alınması gereken tavan ek ücretin 200 TL olmasına rağmen alınan tüm fazla ücretleri, spinal iğnesinin SGK tarafından karşılanmasına rağmen spinal ücreti adı altında alınan ve doğum ücreti içerisinde bu tarz yapılan tüm ücretlerin vb. Tüm işlemlerin geriye dönük fazla ücret alınma durumları da tespit edip onlarla ilgili SGK başvurusu oluşturacağımı da ayrıca bildiririm.

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

İlave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri

Aşağıda belirtilen sağlık hizmetleri için hiçbir ilave ücret alınamaz. Ancak; Yükseköğretim kurumlarına ait sağlık hizmeti sunucularında öğretim üyesi tarafından verilen 18 yaşını doldurmamış çocuklar hariç olmak üzere; sut eki EK-2/B ve EK-2/C Listesindeki işitsel implant işlemleri için ilave ücret alınabilir. Ayrıca Yükseköğretim kurumlarına ait sağlık hizmeti sunucularında öğretim üyesi tarafından verilen sut’un 2.1.1 numaralı maddesi kapsamındaki sağlık hizmetleri ve kardiyovasküler cerrahi işlemler için de ilave ücret alınabilir.
A) Acil servislerde verilen ve sut eki EK-2/B Listesinde yer alan 520.021 kod numaralı “Yeşil alan muayenesi” adı altında Kuruma fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç olmak üzere, acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
b) Yoğun bakım hizmetleri,
c) Yanık tedavisi hizmetleri,
ç) Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
d) Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
ile bu işlemlere ilişkin sunulan sağlık hizmetlerinden.

Celaleddin sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Ekstra Ücretler Ve Yanıltıcı Uygulamalar

30 Ekim 2024 18:51