VM Medical Park Ankara Hastanesi Kadın Doğum Acil İlgisiz Muayene

24 Mart 2024 12:48

14 haftalık gebe olduğumu ve kasıklarımda ağrı hissettiğimi belirterek 23.03.2024 tarihinde saat 22.00 sularında VM Medical Park Ankara Hastanesi Kadın Doğum bölümünde kayıt yaptırdım. Normal muayene ücreti olarak 1115 TL ödedim. Ancak, yapılan ultrasonografide bebeğimin cinsiyeti dahi tahmin edilemedi ve net bir görüntü elde edilemedi. Ultrason çıktısı bile alamadım. Durumu sorduğumda, cihazın acil durumlar için kullanıldığını ve net görüntüler elde edilemeyeceğini söylediler. Eğer acil bir uygulama yapılacaksa, neden normal muayene ücreti alınıyor? Acil bir durum olarak işlem yapılıp, acil muayene ücreti alınması gerekmez mi? Üstelik, eksik ve düzgün yapılmayan muayenenin ardından idrar ve kan tahlili için 2400 TL ücret talep edildi. Daha önceki deneyimlerime dayanarak, daha kaliteli bir ultrason cihazı kullanma ve bebeğimin sağlığını ve cinsiyetini öğrenme umuduyla hastaneye gittim. Ayrıca, 4 boyutlu fotoğraf almayı da umuyordum. Ancak, hayal kırıklığına uğrayarak hastaneden ayrıldım. Doğum paketi satın almayı düşünüyordum, ancak yaşadığım bu deneyimden sonra vazgeçtim. Devlet hastanesine giderek, şehir hastanesinde daha detaylı ölçümler yaptırdım ve tansiyon, ateş, kan ve idrar tahlilleri yaptırıp hiçbir ücret ödemeden hastaneden ayrıldım.

26 Mart 2024 16:12 (Şikayetten 2 gün sonra)

Harun sonucu yetersiz buldu

Ercan sonuçtan çok memnun

Doğum Paketi Sonrası İade Ve Bilgilendirme Sorunu

Ercan
09 Temmuz 18:28
"İlgili hastanenin başta hasta hakları birim sorumlusu Halime hanım, doktorumuz İkbal kaygusuz hocama ve yöneticilerine durumumuza yönelik tutum ve anlayışlarından ötürü teşekkür ederiz."
Medical Park Hastanesi Kategorileri