Medical Park Hastanesi Ankara'daki Özel Hastanede Yaşanan Tıbbi İletişim Ve Hizmet Sorunları

27 Nisan 2024 20:43

27 Mart 2024 tarihinde ilk kez VM Medical Park Ankara Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'ne gittik. 'Köklü bir hastane olduğundan doktorları iyidir' diye düşünerek Op. Dr. S**** Y******* A***'nın güler yüzüne güvenerek doğum paketi satın aldık. Düşük riskim olduğunu söyledi ve istediğim doğrultusunda 5 günlük istirahat raporu verdi. İtfaiye çalışanıyım, bilenler ne kadar zorlu bir meslek olduğunu bilir. Beş günlük rapor sürecim boyunca aşırı sancılarım ve ağrılarım oldu. S**** Hanım'a bunları ilettiğimde, mesajlarıma geç dönüş yapılıyordu ve durumun normal olduğunu söylüyordu. Polikistik Over Sendromu hastası olduğum için korkularım vardı. Gebelik öncesi başka bir hastanenin kadın doğum polikliniğine muayene olduğumda, doktorum 'Çocuk sahibi olma ihtimalin çok zayıf' demişti. S**** Hanım'a bu durumu ilettiğimde, 'Bu hikayeyi öncesinden biliyorum' dedi ve yine beş günlük rapor yazıp gönderdi. O gün eve gidip çok ağladım, eşimle tartıştık ve kısa süre sonra bebeğimin kalbi durmuştu. Ancak ben bunu bilmiyordum ve bebeğimle sürekli konuşuyor, ona eşyalar alıp hayaller kuruyordum. Heyet raporu istediğim gün S**** Hanım, ağrılarım olduğunu söylememe rağmen ultrasonla bakma gereği duymadı. Ağrılarım ve kafama takılan şeyler oluyordu ancak bunları öncesinden gebelik geçiren arkadaşlarıma soruyordum çünkü doktorumla iletişim kuramıyorduk. Bebeğimin kalbinin durduğunu öğrenmeden bir gün önce, saat 16:30 sıralarında kahverengi lekelenmelerimin olduğunu ve adet sancısı gibi sancılarımın olduğunu çekine çekine yazdım. Özetle, akşam saat 22:00'den sonra dönüş yaptı. Ertesi gün kanamam oldu ve onu aradım. Ameliyata gireceğini, beklersem çok bekleyeceğimi ve başka hastaneye gitmem gerektiğini ya da Medical Park Hastanesi'ne gelmemi, oradaki doktorların ilgileneceğini söyledi. Kendime risk atmamak için Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kadın Doğum Acil Servisi'ne gittim ve bebeğimin kalbinin yaklaşık 7-8 gün önce durduğunu öğrendim. Bu süreçte gebelik zehirlenmesi geçirebilir ve hayati tehlikem olabilirdi. Özel hastane tercih etme nedenlerimden biri, ilk gebeliğimde tecrübesiz olmam ve bana yol gösterecek, sorularıma saatlerce bekletmeksizin yanıt verecek, tedirgin olduğumda beni rahatlatacak bir doktorla yola çıkmaktı. Ancak beklentilerim asla karşılanmadı. Para iadesi için 6 bin küsur TL kesintili olacağını ilettiler. Tek dertleri para olan, parayı aldıktan sonra hastayı umursamayan bir doktor ve hastane ile karşılaştım.

29 Nisan 2024 10:51 (Şikayetten 1 gün sonra)

Ozoda sonuçtan hiç memnun değil

Medical Park Hastanesi Hastanesi Tüp Bebek Bölümü

04 Ağustos 2023 19:00

29 Kasım 2023 22:05
Elif sonuçtan memnun

09 Haziran 2024 18:59
"Hemen benimle iletişime geçtiler, gereken uyarılar gereken yerlere yapılmış. Bu durum beni memnun etti, teşekkürler."

Medical Park Hastanesi Kategorileri