Maltepe Belediyesi Duyarsız Köpek Sahipleri

30 Mayıs 2024 04:17

Üç metre alana 7-24 hapsedilmiş golden cinsi bir köpeğin, sahipleri tarafından yalnızlığa terk edilmişliğinden ötürü köpek ilgi ve sevgi görebilmek için mütemadiyen havlıyor. Sahiplerini uyarmama rağmen 'nereye şikayet edersen et' cevabıyla karşılaşıyorum.

Maltepe Belediyesi'ne defalarca şikayette bulunmama rağmen bana köpeğin aşılı ve kimlikli olduğunu, bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Ben, köpeğin sahipleri tarafından ilgi göremediği için, bulunduğu yerden hiç çıkarılmadığı için, köpeğin sürekli kapalı kaldığı alanın kilitli olan kapısını açmaya çalıştığını, gelen geçen her insana ve duruma havladığını ve belli bir süre sonra bu havlamaların hem bizim için, hem de köpek için bir işkenceye döndüğünü söylüyorum. Belediye yetkilileri ise bana kimlikli olduğunu söylüyor.

O zaman kimliği olan her canlı istediği gibi bağırsın, havlasın ve diğerlerinin özgürlük alanlarını zapt etsin. Belediye, sahibine golden cinsi bir köpeğin sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu, bu hayvanın evde bulunması gerektiğini, evin dışında tutulmak isteniyorsa başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde ilgilenilmesi gerektiğini iletmiyor. Benim anlamadığım şey, birinin köpeğinin kimliği, aşısı olduğu sürece sabahtan akşama havlayabilir deniliyor ama sen artık işkenceye dönüşen bu havlamalardan rahatsız olup şikayet ettiğinde senin haklarını koruyacak bir yetkili olmuyor.

Her şeyden önce onlarca sokak köpeği var, onlar hiç böyle havlamıyor. Bu köpek yalnız ve sevgiye ihtiyacı var. Evet, biz mütemadiyen havlamasından rahatsızız ancak o köpeğin çektiği eziyet bizi daha çok rahatsız ediyor. Köpeği içeri alsınlar ya da ilgilenen biri olsun. İnsan kimliği ve aşıları tam olan birine umarım mantıklı bir cevap verirsiniz.

Belediyenize her türlü vergilerini veren bizlerin de şikayetine kulak verip huzurumuzu sağlarsınız inşallah. Not: köpeği diye yazmak durumunda kalıyorum çünkü sistem hakaret kelimesi olarak algılıyor.

19 Temmuz 2023 10:07

15 Temmuz 2023 17:10
Baran sonuçtan hiç memnun değil

Maltepe Belediyesi'nin Sorumsuzluğu Mahalleliyi Mağdur Ediyor

08 Temmuz 2025 19:31

13 Haziran 2024 15:38
Çerkezköy Belediyesi Hem Yalan Söylüyor, Hem İşini Yapmıyor!
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Gece Boyu Süren Hayvan Sesleri Yüzünden Uyuyamıyorum

10 Temmuz 2025 23:27