Metin sonuçtan çok memnun

Linkedin Hesabım Hacklendi: Bilgilerim Silindi Ve Erişimim Engellendi

09 Kasım 2024 12:16
Metin'in Teşekkür Mesajı
“Teknik destek birimlerine yardımları için çok teşekkür ederim. Yinede mfa güvenlik doğrulamasına rağmen hesabımın nasıl ele geçirildiğini anlayamadım. Olabilecek en güvenli doğrulama yöntemlerini zaten kullanıyordum. Linkedin güvenlik sistemlerinde bir açık kapı olduğunu tahmin ediyorum.”

Linkedin hesabım Two-factor Authenticator tanımlı olmasına rağmen haberim olmadan hacklenmiş. Profil resmi ve isim değişikliği bildirimleri geldiği için epostamı kontrol ettiğimde haberim oldu. Şifremi sıfırlayıp giriş yaptığımda ise özgeçmişim dahil her bilginin silindiğini ve farklı tanımlamalar girildiğini gördüm. Ancak bağlantılarım aynı kalmıştı. Hesabın ele geçirildiğini bildirmem ile hesaba erişimim tamamen kesildi. Şu anda profil aktif değil. Ancak bende erişemediğim için Linkedin Destek kanallarına da erişim sağlayamıyorum.

Linkedin veri tabanının hacklendiğinden şüpheleniyorum. Linkedin tarafında yetkili birilerinin bana ulaşmasını istiyorum.

11 Kasım 2024 13:47

Tayfun

Teşekkür ederim dönüşünüz için. Aynı yöntemi uygulayarak hesabımı eski haline çevirmeye çalışacağım. Tüm bu görüşmeleri sadece mail üzerinden mi gerçekleştirdiniz bu arada? [email protected] adresi sanırım?

Tayfun

Merhaba Metin Bey, aynı durumu yaşıyorum. Hesabıma eriştim fakat tüm bilgilerim silinmiş, profil görüntüm, adım soyadım, iş tecrübelerim, paylaşımlarım. Sadece bağlantılarım aynı kalmış görünüyor. Siz hesabınıza ait eski profil bilgilerinizi geri getirebildiniz mi? Linkedin bu konuda destek oldu mu? Olmadıysa eğer profili manuel olarak düzeltip devam etmekten başka çare var mıdır? Bilgi vererek destek olursanız çok sevinirim

Metin

Bir kayıt açtırdım. Kayıt içerisinde en sın yaptığım işlem tarihini mail bildirimlerinden saptayarak ilettim. Sonrasında "bilgileriniz yedeklenmiyor" demiş olmasına rağmen belirttiğim tarihteki tüm ayarlarım ve profil detaylarım geri yüklendi. Böylece sorun çözüldü benim açımdan. İlginç olan halihazırda zaten mfa ve Authenticator kullanmakta ve şifre olarak da karışık bir kod kullanıyorken hesabımın ele geçirilmesi. Buna bir açıklama ya da dönüş alamadım. Maalesef Linkedin pek güven vermiyor bu sebeple.

Neslihan
20 Ocak 2025 01:25