Lada Özg Silindir Kapağı

16 Şubat 2024 16:13

Araç 1.5 Lada Vega modelidir. Araç, servisimize motorunda tekleme ve sarsıntılı çalışma şikayeti ile gelmiştir. Yapılan ölçümler sonucunda (kompresyon testi) birinci silindirin kompresyonunun çok düşük olduğu tespit edilmiştir. Bu bulgular ışığında silindir kapağı tereddütsüz sökülmüştür. Kontroller sırasında supapların kaçırdığı gözlemlenmiş ve kapak test için gönderilmiştir. Test sonucunda supap yataklarının aşırı derecede aşınmış olduğu bilgisi alınmıştır. Müşteri, sorun yaşamamak için tüm malzemeleri yenisiyle değiştirmiştir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra silindir kapağı monte edilerek araç çalıştırılmış ve müşteriye teslim edilmiştir. Araçtaki motor yağı ve filtresi değiştirilmiş, yağlama ve soğutma sisteminde herhangi bir problem bulunmadığı tespit edilmiştir. Araç, müşteriye teslim edildikten ve yaklaşık 5000 km kullanıldıktan sonra, aynı sorun nedeniyle tekrar servisimize gelmiş ve yapılan ölçümlerde yine birinci ve dördüncü silindir supap yataklarında aşırı aşınma tespit edilmiştir. Üretici ile yapılan görüşmede, tüm sorumluluğun usta ve motordan kaynaklandığı ifade edilmiştir. Yağlama sistemi normal ve soğutma sisteminde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Motorun supap yataklarının neden aşındığı anlaşılamamaktadır. Ayrıca, ikinci silindir kapağında ve şaşırtıcı bir şekilde her iki durumda da aynı silindirlerde aşınma meydana gelmiştir. Bu marka silindir kapağını bir daha kullanmayacağımı ve kimseye tavsiye etmeyeceğimi belirtmek isterim.

18 Şubat 2024 16:43

Üretim bandındakiler ölçülerde bir sıkıntı olmadığını ve aşınan 1. Ve 4 silindirdeki kadehlerin sıkıştığını kabul ediyorlar ve bunun usta hatası olduğunu söylüyorlar. Peki usta hatası ise ben bu izleri herhalde motorun içine girip çekiçle vurarak yapmadım değil mi

19 Şubat 2024 16:58

Aracın yağlama ve sogutma sisteminde hiçbir problem yoktur. 2 silindir kapağı ve ne hikmetse aynı silindirler gayd boşaltıyor. Bu nasıl bir usta hatası olabilir ki.

20 Şubat 2024 15:58
Lada Özg Silindir Kapağı

Bunundamı çatlaması usta hatası. Ben kapağın içine girdim çekiçle vurdum çatlattım.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Supap Arızası Ve Garanti Kapsamı Sorunu

Ahmet
08 Mayıs 2025 15:10
Fiat Egea Supap Arızası Ve Garanti Kapsamı Sorunu

26 Haziran 2023 12:04
RKS Motor RKS Dark Blue Çözülmeyen Problem
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Alınan Cupra Formentor’da Sürekli Arızalar Ve Servisten Çözüm Alamama Mağduriyeti

20 Ekim 2025 16:29
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil