7440 Kapsamında KYK Ödemeleri İptali Hk.

7440 Kapsamında KYK Ödemeleri İptali Hk.
05 Eylül 2023 16:15

Merhaba.
7440 sayılı kanun kapsamında yapılandırdığım KYK borcuma ait ödeme yapmak üzere Ziraat bankasında ödeme yapmak istedim. Ödemeler -> Vergiler kısmında temmuz ayına ait ödeme yapmak istediğimde önümde 2 taksit gösteriyordu ancak taksitlerin hangi aya ait veya son ödeme tarihleri nedir şeklinde hiçbir bilgi yoktu. İlkini ödedim temmuz ayı ödemesidir diye, ikincisini sonraki ay olan ağustosta ödemem gerektiğini düşünerek ödemedim. Ağustos başında girdiğimde 2. Ve 3. Taksitimin 30-40 ₺ zamlı şekilde ödemem gerektiğini gördüm. Vergi dairesine gittim sordurdum. Bir taksitte geç kalındığı için bundan sonraki aylarda 30-40₺ ile faizli ödemen gerekecek dediler gerçekten çok sinir bozucu olmasına rağmen yinede kabul ettim tamam dedim. 4. Taksitimi ödemek üzere bugün banka vergiler kısmına girdiğimde; "Tecil dosyası ihlal edilmiştir. Nedeni; ilk iki taksit, vadesi geçmiş veya vadesinden sonra ödenmiş olamaz" gerekçesiyle ödemem sistemden kaldırılmış veya görünmemektedir.
Şimdi sorun şu;
1-) banka ödemelerinde neden son ödeme tarihi bulunmamaktadır, neden hangi taksitin hangi aya ait olduğu belirtilmektedir?
2-) madem taksit ödemem geçti de neden benden faizli şekilde hem geçmiş hem de güncel taksitim alındı?
3-) iptali söz konusu ise neden bir uyarı ikaz bildirge yapılmadan direkt ödemem engelleniyor?
4-) madem faizli alınıyor taksitlerim madem böyle bir şey uygulanıyor neden vergi dairesi görevlilerine bilgi verilmiyor da bizde yanlış bilgilendiriliyoruz.

Bu haksızlığı kesinlikle kabul etmiyorum. Vatandaşlık haklarım gereği sorunlarıma çözüm bulunması noktasında destek beklemekteyim. Taksitlerimi tekrar eski hali ile ödeme yapabilmem için durumun düzeltilmesini talep ediyorum. Hem Ziraat bankasından hem de vergi dairesinden destek cevap ve çözüm bekliyoruz benim gibi mağduriyet yaşayan bir
Çok insan var bugünler de çok duyuyorum.

Simge
Simge

Merhaba çözüm bulabildiniz mi?

KYK Burs Haciz

27 Temmuz 2023 18:15