Yetersiz Işıklandırma Ve Kontrolsüz Dubalar Kazaya Sebep Oldu

17 Kasım 2024 23:28

Sakarya-Kocaeli istikameti Gölpark'a gelmeden 2 km önceki yol çalışması nedeniyle cumartesi sabahı 5.50 civarında kaza yaptım. Öncelikle ışıklandırma yetersizdi (hiç ışık olmaması) ve çalışmanın bitiş yerinde ışıklı tabela yoktu. Şeride yeniden giriş yeri virajdan sonra verilmişti ve dubalar muhtemelen daha önceki bir araç tarafından yıkılmıştı. Bu dubaların kontrolü sağlanmadığı için ve yolun sonuna bariyer konulması nedeniyle aracımda maddi hasar oluştu. Canımıza bir şey olmaması tek tesellimiz. Trafik polisi arkadaşlar da çok yardımcı olmadı. Tutanak tutulmasını istediğimde, daha önceki aracın dubayı parçalamış olabileceği ve bu dubanın zararını bana yazacağını söylediler. Dubaya benim vurmadığım ortadaydı ama fotoğrafladılar. Dubaların içinde araba alt muhafaza plastiği de vardı fakat benim aracımın alt koruması mevcut değil. Polis arkadaşlara 'Dubayı çekiyorsunuz eyvallah ama aracımın altını da çektiniz mi?' dediğimde 'Çektik çektik' diyerek geçiştirdiler. Demem o ki, ülkemizin polislerine bile güvenilecek halde değil. Kendimizi kurtaralım da diğer vatandaşlar ne yaparsa yapsın derdindeler. Karayollarına dava açmaktan geri durmayacağım, polis arkadaşları da aynı şekilde dava edeceğim. Zararımın karşılanması adına karayolları ile uğraşacağım.

05 Ocak 2024 15:28

27 Ekim 2023 08:42