Yanıltıcı İcra Tehditleriyle Karşı Karşıya

Yanıltıcı İcra Tehditleriyle Karşı Karşıya
23 Ekim 2024 15:04

2018 yılında İyon Basın Yayın adı altında online platform üzerinden dil paketi satışı yapıldı. Ödemelerimin tamamını yaptım. 4 sene sonra beni ve tüm ailemi, geniş aile kastım, halamdan teyzeme arayıp, rahatsız ettiler. Deniz Hukuk Bürosu ismi altında, sonrasında diş geçiremeyince kestiler aramayı. 2 yıl sonra bugün yine farklı numaralardan beni aradılar, icra dediler. Avukatıma yönlendirdim, daha önce CİMER'e şikayet etmiştim, bir işlem yapılmadı. Maalesef sadece yanıltıcı olduklarını kesinleştirdik. Tüm ailemin bilgileri ellerinde olması ve böyle ellerini kollarını rahatça sallayarak hareket etmeleri oldukça huzursuz edici. Gönderdikleri mesajı ekliyorum, şu anda ERA Basın adı altında bu mesajı yolluyorlar bana: "İcra talimat dosyanızda uzlaşma yapılarak ödeme yapılmaması nedeniyle Madde 309/s-(Ek: 12/2/2004-5092/8 md.) Beklemeye alınan haciz talimatlarına devam edilecektir. Kesinleşen dosyalarda (HGK 2004 / 34 k.) Velayet ve vesayet nedeniyle doğmuş olan tüm alacaklar, 3. şahıs kayıtlı maaş/araç, tapu ve banka hesabınız bloke ve haciz edilerek; T.C. kayıtlı Mernis adresinize cebren icra işlemlerinin başlaması için talep alınacaktır. Haciz öncesi acil iletişim sağlayınız 0 539 *** 8009"

Yorumlar (8)

Serkan

Arabuluculuk yani avukatlık bürosundan veya hukuk bürosundan bana 25.02.2025 (bugün) ulaşan kadın, bu borcun İngilizce eğitim setinin ödenmeyen 2/2 kısmıyla ilgili olduğunu ve borcumu firmaya ödeyerek "Borcu yoktur" yazısı almadığım için borcumun kendilerine bir alacak dosyası olarak devredildiğini söyledi. Eğer anlaşmaya varılmazsa, en geç yarın sabah UYAP'ta dosyamın görüneceğini de ekledi ve hukuk masrafları dahil 50 bin lira gibi bir ödemeyle karşılaşacağımı, KKB sicilimin bozulacağını ifade etti. Benimle konuşan kadın ayrıca, karşımdaki tüzel kişiliğin bir şirketler grubu olduğunu ve benim daha önce yaptığım ödemenin bu grubun farklı bir şirkete gerçekleştiğini de ekledi. Eğitim setinin ikinci ödemesinin yapılmaması nedeniyle bu ödemeyi yapmazsam maaşımın %25'ine haciz uygulanacağını da belirtti. Sizin durumunuz nedir acaba?

Serkan

Ödeme yapmayacağım zaten ama sizin şikayetinizi görünce, size sormadan geçemedim. Siz de sağ olun yanıt verdiniz.

Betul

Hiçbir şey yapmadılar Serkan bey, ne tehdit ettikleri gibi bir icra dosyası açıldı, ne de o tarz bir durumla karşı karşıyayım, hatta arandığım yerin hukuk bürosu bile olmadığını tespit ettirmiştim o dönem için, siz bilirsiniz ama para göndermenizi istemem, sonuç çıkacak bir dava gibi durmuyor, yine de danışmanlık alıp bir hukukçuya sorabilirsiniz

İcra dosyamın olduğunu ve ailemin üzerine bir çok tapu göründüğünü onun üzerine haciz işlemi başlatılacağını söyledi. Yüzüne kapattım telefonu, e devletten baktım herhangi bir icra dosyası görünüyor

Benim anlayamadığım bu kadar insan şikayet ediyor bunları niçin hala devlet el atmıyor? İnsanların ailelerini rahatsız ediyorlar utanmadan. CİMER e yazacağım ama bir şey çıkacağını sanmıyorum. Avukat ile konuştum muhatap olma direk kapat dedi. Elimde bu İyon Yayıncılık ile ilişkimin tamamen kesildiğine dair ibraname var 4 yıldır saklıyorum.

Sonuç ne oldu? İcra dosyası e devlette görünüyor mu?

2 gün geçti ben baktım herhangi bir dava ya da icra göremedim sadece tehdit ettiklerini düşünüyorum, zaten telefonu yüzlerine kapattım

Betul

Hayır görünmüyor, itibar edip de lütfen para göndermeyin

17 Ekim 2024 15:09

Yanıltıcı Borç İddiaları Ve Tehditkar İletişim