Inbox İnbox.com.tr Sattığı Ürünlerle İlgili Sorumluluk Kabul Etmiyor

14 Aralık 2023 16:50

Inbox.com.tr üzerinden Xiaomi marka bir Air fryer satın aldım. Üçüncü kullanımda LED göstergesi çalışmamaya başladı. Şikayetvar.com sitesinde benzer şikayetleri gördüm ve ürünün üretim hatası olduğunu, ileride de sorun yaşanabileceğini düşündüğüm için iade etmek istedim. Inbox.com.tr beni teknik servise yönlendirdi ve iade talebimi belirtmemi istedi. Ürün, kargo ile 'bakımlarını yaptık' notuyla geri gönderildi ancak ürün üzerinde kıllar, saçlar ve toz bulunuyordu; üst kapak çizikler içerisindeydi ve kapak, tutkal izleriyle doluydu. Inbox.com.tr'yi arayarak iade talebimi tekrar ilettim, ancak bana ürünleri etraftaki satıcılardan alıp sattıklarını ve iade almadıklarını söylediler. Tüketici hizmetlerini aradım ve ödeme yaptığım yere kadar sorumlu olduklarını belirttiler. Ben ürünü herhangi bir satıcıdan değil, doğrudan Inbox.com.tr'den satın almıştım. Bugün ürünü kargo ile merkezlerine gönderdim ve eğer 10 gün içerisinde para iadesi gerçekleşmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı ilettim. İade konusunda yanıltıcı bilgiler vererek yasal sürenin dolmasını beklemeye çalıştıklarını düşünüyorum. Daha ucuz diye tercih edilen sorumluluk almayan satıcılardan alışveriş yapmanın sonunda, yaşanan aksilikler ve bu durum karşısında hissedilen üzüntü nedeniyle, maliyet daha yüksek olabiliyor.

Yasemin
31 Ağustos 2023 12:59

10 Mart 01:38
İade Talebine Yasal Engel: Müşteri Hakları Çiğneniyor
İade Talebine Yasal Engel: Müşteri Hakları Çiğneniyor
Adalet sonuçtan hiç memnun değil

Adalet
29 Aralık 2023 20:00