İlim Yayma Cemiyeti Haksız Kazanç Elde Edilmesi

Ali
15 Eylül 2023 13:49

Ankara Gölbaşı hep adını duyduğum iyi hisler beslediğimiz adı İlim Yayma Cemiyeti olan yurda çocuğumun Ankara üniversitesini kazanmasından dolayı arzu ederek kursa kaydını yaptırdım ( bir Veli olarak çocuğumun daha güvenli bir ortamda eğitimini tamamlamadı adına) banka üzerinden hesap açtıracak kayıt yaptırdık. Daha sonraki süreçte KYK yurt başvuruları sonuçlanmış çocuğuma yurt çıktı buna rağmen ben yinede burada kalmasını istedim ama çocuğumu bu konuda ikna edemedim hem üniversitenin yanında bende arkadaşı ile beraber aynı yurt çıkmasından dolayı ikna olmadı ve ilim yayma yurdu'ndan kaydını sildirmek için müracaat ettik.

Tamam dediler fakat bankaya 3000₺ gibi bir miktarı yatırmamız gerekiyormuş. Bunun ne ücreti olduğunu sordum Yönetimin almış olduğu bir karar olduğunu söylediler. Bizde İstanbul genel merkezi arayıp bu konuda bilgi almak istedik ama ne yazık ki muhatap dahi bulamadık oradaki görevli Ankara masasına bakan arkadaş telefonla konuşuyor 10 dakika sonra arayın. Aradık nedense arkadaş bu sefer izinde olduğu söylendi ne güzel değil mi bu şekilde insanları yanıltarak gençleri önce banka üzerinden daha hayata atılmadan hile yoluyla borçlu duruma düşürmek hak edilmeyen hizmet verilmeden ücretini cebren banka üzerinden temin etmek isminin İlim Yayma Cemiyeti'ne bunu kuran kişilerin adına yazık değil mi insanların bu gibi yerlere bakışlarını duygularını bu şekilde deforme etmeye ne hakkınız var, neyin karşılığında hiçbir dayanağı olmayan zoraki banka üzerinden borçlu duruma düşürülerek alınan bu parayı hangi düşünceye hangi ilme hangi harekete dayandırıyorsunuz?

Bu konuda en çok zorumuza giden bu kurumda masa işgal eden ama muhatap bulamamış olduğumuz muhterem beyefendiler yazık yeminle yazık diyorum hakkımızı helal etmiyoruz bunu böyle bilin. Gereği için ne gerekiyorsa yapacağımı biliniz. Bana bu parayı bu şekilde değil de farklı bağış olur. Başka bir konu ile alınsa zoruma gitmez ama çocuğumun üzerinden daha hayatın başında olan kişiyi borçlu duruma düşürerek zorla alınmasını hazmedemiyorum içimi acıttınız. Yazıklar olsun.

İlim Yayma Cemiyeti Öğrenci Yurdunda Yaşanan Sorunlar Ve Eksiklikler

Rümeysa