İlim Yayma Cemiyeti (İzmir Buca) Kız Öğrenci Yurdu

Ebru
28 Mart 04:09

İlim Yayma Cemiyeti İzmir Buca Kız Yurdu'nda kalmaktaydım. Kaydımı sildirdim çünkü yurt, eğitim adı altında değişik kişileri davet ederek, onlara göre nitelikli olan bu kişiler tarafından anlamsız konular işleniyordu. Sınav dönemlerinde bile yoğun bir şekilde bu eğitimlere katılmak zorunda bırakılıyorduk. Aksi takdirde bir sonraki dönem yurtta kalamayacağımız söylenerek tehdit ediliyorduk. Yurt müdürü Ö**** Hanım'a pek çok kez şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. O da bu durumdan güç alarak, hoşlanmadığı öğrencilere zorluklar çıkarıyor, özel hayatları hakkında bilgi toplamaya çalışıyor ve saygısızlık yapıyor. Yemekler ve kahvaltılar yetersizken, her şey gösteriş için yapılıp sosyal medyada paylaşılıyor. Ayrıca, bize burs verdiklerini söylüyorlar ancak bankaya yatırdığımız 6 bin liranın sadece 4 bini geri ödeniyor. Erkek yurtlarında sigara içme saatlerine pek sıkıntı çıkarılmazken, kız yurdunda bahçede ve yurdun çevresinde sigara içmek yasaktı. Bu yüzden arkadaşlarımız yurttan uzaklaştırılıyordu. Ayrıca, eğitimler yüzünden giriş saatinin aniden değişebildiği oluyordu. Ö**** Hanım'ın isteği üzerine saat 10'dan 8'e çekilebiliyordu. Diğer şubeleri bilemiyorum ama bu yurtta kalmak uygun değil. Ö**** Hanım'ın uyguladığı baskı nedeniyle personel bile istifa ediyor. Bu yurttan ayrılarak derslerime odaklanmam açısından çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.

İlim Yayma Cemiyeti Öğrenci Yurdunda Yaşanan Sorunlar Ve Eksiklikler

Rümeysa