Gülşen sonuçtan hiç memnun değil

Gürtat Mandıra ve Şarküteri Gürtat'ta Çalışan Erkek Bir Elemanın Kabadayı Tarzda Konuşması

29 Mayıs 2024 16:00

İzmir Karşıyaka Gürtat şubesinden Mayıs ayında çiğ süt aldım ve aldığım sütü her zamanki gibi kaynattım. Kaynatmaya başladım ve daha sonra kavanoza koymadan önce içinde beyaz partiküller gördüm. Bunları ilk önce kaymak sandım ama sonra bu 3 litreyi her zaman yaptığım gibi kavanozlara koydum ve cam oldukları için bir baktım ki içinde beyaz beyaz minik partiküller oluşmuş. Süt akışkan değildi kavanozda, kefir kıvamındaydı. Cam yüzeyde direkt pütürcük ve topaklanmaları görüyorduk minik halde. Sütte bozulma vardı özetle.

Sütü aldığımız şubeye kavanozu alım faturası ile beraber teslim ettik ve faturanın alım saati ile değişim saatini kontrol edip bana sütün en son kısmından yani dipten almış olduğumu bu yüzden böyle olabileceğini söylediler ve yeniden büyük süt güğümü koyduklarını belirttiler. Orada çalışan bir bayan yeni sütümü verdi.

Mayıs 29'unda yeniden süt almaya gittiğimde, orada saçlarını at kuyruğu şeklinde toplayan bir çalışan bey bana o tarihte bir tek bizim getirdiğimiz sütün bozulduğuna dair başka bir şikayet olmadığını belirterek kasıtlı bir şekilde uzun süre sütü kaynatmayıp bozulmasına neden olabileceğimi ve o tarihte kendisi orada olsaydı öyle bir geri alım yapmayacağını söyledi.

Sütü aldığım yer ile ikamet ettiğim yer birbirine çok yakın, ikisi de Karşıyaka Çarşı içinde. Yaklaşık 10 - 15 dakika içinde kaynatmaya başladım. 6 aydır orada çalıştığını ifade eden bu kişinin aksine İzmir Karşıyaka Gürtat şubesinin 8 yıllık müşterisiyim. Daha önce Karşıyaka'da farklı bir yerdeydi, sonra şimdi bulunduğu Tuna Mahallesi'ne taşındı. Bozulmuş bir ürünü geri götürmek tüketici olarak en doğal hakkımdır elbette.

Bunun milli bir değer olduğunu söyleyen bu çalışan sanıyorum benim o sütü taşımamı yani emeğimi, tüp maliyetimi milli bir değer olarak görmüyor. Benimle satış elemanı gibi değil, bir sokak kabadayısı gibi konuştu. Bu kadar iyi ürünleri olan bir markada iyi hizmet veren çalışanları yanında, İzmir ve Karşıyaka'ya yakışmayacak bu tür davranışları sergileyen bir kişinin orada çalışması Gürtat’ın markası için bir sorun. Zira sorunlar kavga ile değil diyalog ile çözülmeli.

Olayın birkaç hafta sonra ortada hiçbir neden yokken açılması ve bu konuda sözle rahatsız edilmem beni fevkalade üzmüştür. Gürtat'ın bir marka olarak bu tür satış elemanlarının kişisel değil kurumsal davranmalarını eğitim ile sağlaması gerekmektedir.

30 Temmuz 2023 15:49
Evin sonuçtan hiç memnun değil

16 Şubat 2025 15:34
Bozuk Ürün Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti: Gürtat'tan Alışveriş Pişmanlığı
Emine sonuçtan hiç memnun değil

19 Mayıs 2024 17:40

21 Aralık 2023 23:39