You can visit Xolvieto view global content and find solutions to complaints.

Şikayetvar Gizlilik Politikası ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni

Güncellenme Tarihi : 01/11/2022


Şikayet yazmak, okumak gibi amaçlar dahil olmak üzere hizmetlerimizi pek çok farklı şekilde kullanabilirsiniz. Bizimle bilgi paylaştığınızda bu hizmetleri sizin için daha iyi hale getirerek size daha uygun arama sonuçları ve reklamlar gösterebilir, şikayet konusu markanın sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olabilir veya diğer kişilerle daha hızlı ve daha kolay paylaşımda bulunmanızı sağlayabiliriz. Hizmetlerimizi kullanmanız sırasında, bilgilerinizi ne şekilde kullandığımızı ve gizliliğinizi hangi yöntemlerle koruyabileceğinizi açık bir şekilde bilmenizi istiyoruz.


Şikayetvar Bilişim A.Ş. olarak; kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği en önemli önceliklerimiz arasındadır. Bu kapsamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ("KVKK") 10. Maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla kişisel verileriniz hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. Kişisel veri, kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi anlamına gelmektedir. Şikayetvar tarafından tarafından işlenen kişisel verileriniz, bunların işlenme amaçları, aktarılabileceği alıcı grupları, toplanma yöntemi, hukuki sebebi ve söz konusu kişisel verilere ilişkin haklarınız aşağıda yer almaktadır.


Ayrıca bu verilere ilişkin Gizlilik Politikası ile, hangi verileri neden topladığımızı ve bu verilerle ne yaptığımızı anlamanıza yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu bilgiler önemlidir. Bu nedenle, zaman ayırıp dikkatli bir şekilde okuyacağınızı umuyoruz.


ÜYE / ZİYARETÇİ 

1- Şikayetvar tarafından hangi kişisel verileriniz işlenmektedir?

Şikayetvar platformunda yer alan üyelik koşullarını kabul ederek web sitesinden giriş yapan ve platformda şikayet yazmak, yorum yazmak gibi hizmetlerimizi kullananlar "Üye" olarak tanımlanmaktadır. Şikayetvar platformuna üye olmaksızın platformda gezinen kişiler “Ziyaretçi” olarak tanımlanmaktadır. Şikayetvar platformunu ziyaretçi olarak kullanmanız sırasında aşağıda yer alan kişisel verileriniz işlenmektedir.


Şikayetvar platformunda üye/ziyaretçi olmanız halinde aşağıdaki kişisel verileriniz işlenebilmektedir.


• Kimlik Bilgileriniz: adınız, soyadınız

• İletişim Bilgileriniz: cep telefonu numaranız (şikayet yazmak için), e-posta adresiniz

• İşlem Güvenliği Bilgileriniz: IP adresi bilgisi, şifre ve parola bilgileri, çerez bilgileri,

• Lokasyon Bilgileriniz: Şikayeti nereden yazdığınıza ve ürünü nereden aldığınıza dairbilgileriniz.

• İşitsel Veri: Çağrı merkezi görüşme kayıtları.

• Hukuki İşlem Bilgileriniz: yetkili kişi, kurum ve kuruluşlarla yazışmalardaki bilgiler, dava ve icra dosyalarındaki bilgiler, yasal bilgi talebi bilgileriniz.


2- Kişisel verilerinizin işlenmesinin amaçları ve toplama yöntemleri nelerdir?

Kimlik, iletişim ve müşteri işlem bilgileriniz; sözleşmesel ilişkimiz kapsamında bizzat sizlerden ya da internet sitesinden elektronik ortamda otomatik olarak veya form yoluyla aşağıdaki amaçlarla toplanmakta ve işlenmektedir.


• Üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi, sözleşmenin kurulması ve ifasına yönelik süreçlerin yürütülmesi,

• Sözleşmenin kurulması ve ifasına yönelik süreçlerin yürütülmesi,

• 5651 sayılı Kanun kapsamında çevrimiçi ziyaretçi verilerinin işlenmesi, 

• İdari ve adli makamlardan gelen bilgi taleplerinin cevaplandırılması, 

• Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi

• Şirketin iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi,

• Şirketimizin sunduğu hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi,

• Daha uygun arama sonuçları ve reklamlar sunmak gibi kullanıcıya özel içeriklerin sağlanması, 

• Bilgi ve işlem güvenliği sağlanması ve kötü amaçlı kullanımın önlenmesi,

• Şikayetvar platformuna ilişkin olarak operasyonların güvenliğinin sağlanması,

• Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesinin sağlanması, 

• Hukuki süreçler ve mevzuata uyum

• Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi.

• Şirketin iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi,

• Daha uygun arama sonuçları ve reklamlar sunmak gibi kullanıcıya özel içeriklerin sağlanması, 

• Kullanıcı deneyimini artırmak, kullanıcılarımızı tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, Şirketimizin sunduğu hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi,

• Şikayet konusu markanın sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olunması,

• Stratejik analiz çalışmalarının yürütülmesi,

• İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,

• Açık rızanızın bulunması halinde, Şikayetvar nezdindeki gelişmeler, değişiklikler ve yenilikler hakkında tarafınıza bilgi verilmesi,

• Hizmetlerimize ilişkin talep, şikayet ve önerilerinizin değerlendirilmesi,

• Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, kötü amaçlı kullanımın engellenmesi,

• Şikayetvar platformuna ilişkin olarak operasyonların güvenliğinin sağlanması,

• Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesinin sağlanması,

• Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, 

• Yetkili kişi, kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verilmesi.


İşlem güvenliği bilgileriniz; sözleşmesel ilişkimiz kapsamında bizzat sizlerden ya da internet sitesinden elektronik ortamda otomatik olarak aşağıdaki amaçlarla toplanmakta ve işlenmektedir.


• Sözleşmenin kurulması ve ifasına yönelik süreçlerin yürütülmesi,

• Şirketin iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi,

• Daha uygun arama sonuçları ve reklamlar sunmak gibi kullanıcıya özel içeriklerin sağlanması, 

• Kullanıcı deneyimini artırmak, kullanıcılarımızı tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, Şirketimizin sunduğu hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi,

• Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,

• Şikayetvar platformuna ilişkin olarak operasyonların güvenliğinin sağlanması,

• Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesinin sağlanması,

• Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi.


Hukuki işlem bilgileriniz; sözleşmesel ilişkimiz kapsamında bizzat sizlerden, internet sitesinden elektronik ortamda otomatik olarak aşağıdaki amaçlarla toplanmakta ve işlenmektedir.


• Sözleşmenin kurulması ve ifasına yönelik süreçlerin yürütülmesi,

• Şirketin iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi,

• Hizmetlerimize ilişkin talep, şikayet ve önerilerinizin değerlendirilmesi,

• Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,

• Şikayetvar platformuna ilişkin olarak operasyonların güvenliğinin sağlanması,

• Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesinin sağlanması,

• Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi,

• Mevzuata uyumun sağlanması,

• Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi.


Bunun dışında, ziyaretçilerimizin kullanmakta olduğu tarayıcının bizimle paylaştığı bilgiler (Tarayıcı bilgisi, işletim sistemi sürümü, cihaz bilgisi vb) de aynı kapsamda değerlendirilebilmektedir.


Şikayetvar Profiliniz için sağladığınız adı, bir Şikayetvar Hesabı gerektiren tüm hizmetlerimizde kullanabiliriz. Ayrıca, tüm hizmetlerimizde güncel bir şekilde görünmeniz için Şikayetvar Hesabınızla ilişkilendirilen geçmiş adları değiştirebiliriz. Başka kullanıcılar e-posta adresinize veya sizi tanımlayan diğer bilgilere zaten sahiplerse, Şikayetvar Profilinizde herkese açık olarak görünebilen adınız ve fotoğrafınız gibi bilgileri kendilerine gösterebiliriz.


Şikayetvar ile bağlantı kurduğunuzda, karşılaşıyor olabileceğiniz sorunları çözmeye yardımcı olması amacıyla tüm iletişimlerinizin kaydını tutarız. E-posta adresinizi, hizmetlerimiz hakkında size bilgi vermek amacıyla (örneğin, hizmetlerimizde yapılacak değişiklikleri veya geliştirmeleri bildirmek gibi) kullanabiliriz.


Çerezlerden toplanan bilgileri, kullanıcı deneyiminizi geliştirmek ve hizmetlerimizin genel kalitesini iyileştirmek amacıyla kullanırız. Size özel hazırlanmış reklamları gösterirken çerezlerden veya benzer teknolojilerden gelen hiçbir tanımlayıcıyı ırk, din, cinsel tercih veya sağlık durumu gibi hassas kategorilerle ilişkilendirmeyiz.


Otomatikleştirilmiş sistemimiz, istenmeyen e-postaların ve kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi ile özelleştirilmiş arama sonuçları ve reklamlar gibi size kişisel olarak uygun ürünlerin sağlanması için (e-postalarınız dahil olmak üzere) içeriklerinizi analiz eder. Hesap ayarlarınıza bağlı olarak, diğer sitelerde ve uygulamalardaki etkinliğiniz Şikayetvar'ın hizmetlerini ve Şikayetvar tarafından yayınlanan reklamları iyileştirmek için kişisel bilgilerinizle ilişkilendirilebilir.


3- Kişisel verilerinizin işlenmesinin hukuki sebebi nedir?

Şikayetvar, kişisel verileri Websiteleri, sosyal medya hesapları, çerezler, çağrı merkezi, idari ve adli makamlardan gelen tebligatlar ve sair iletişim kanalları aracılığıyla işitsel, elektronik veya yazılı olarak, KVK Kanunu’nunda belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak ve işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nda belirtilen hukuki sebepler doğrultusunda toplamaktadır.


Şikayetvar, “Şikayetvar tarafından hangi kişisel verileriniz işlenmektedir?” başlığında yer alan kişisel verilerinizi yukarıda yer alan amaçlarla KVKK’nın 5, 8. ve 9. maddelerinde belirtilen ve aşağıda yer verilen hukuka uygunluk sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.


• 6563 Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun başta olmak üzere Şirketimizin tabi olduğu mevzuatta açıkça öngörülmüş olması hukuki sebebine dayanarak; şirket platformunda yer alan operasyonların güvenliğinin sağlanması, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesinin sağlanmasına yönelik faaliyetler başta olmak üzere mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi,

• Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebebine dayanarak; hukuk ve dava işlerinin yürütülmesi,

• Temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla şirketimizin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayanarak; şirketimizin sunduğu ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi,

• Açık rızanızın bulunması hukuki sebebine dayanarak; yurtdışına kişisel veri aktarımı yapılması.


4- Şikayetvar kişisel verilerinizi kimlere hangi sebeplerle paylaşıyor? 

Şirketimiz, kişisel verilerinizi "bilme gereği" ve "kullanma gereği" ilkelerine uygun olarak, gerekli veri minimizasyonunu sağlayarak ve gerekli teknik ve idari güvenlik tedbirlerini alarak işlemeye özen göstermektedir. İş faaliyetlerinin yürütülmesi veya denetimi, iş sürekliliğinin sağlanması, dijital altyapıların işletilmesi farklı paydaşlarla sürekli veri akışını zaruri kıldığı için işlediğimiz kişisel verileri belirli amaçlarla üçüncü kişilere aktarmak durumundayız. Ayrıca, sözleşmesel ve kanuni yükümlülüklerimizi tam ve gereği gibi yerine getirebilmemiz için kişisel verilerinizin doğru ve güncel olması çok önemlidir. Bunun için de muhtelif iş ortaklarıyla ve hizmet sağlayıcılarla çalışmak durumundayız. 


Kişisel veriler, şikayet süreçlerinin yürütülmesi, süreçlerinize yönelik yardım ve destek taleplerinin yönetilmesi, üyelerimizin/ziyaretçilerimizin deneyimini ve memnuniyetin arttırmaya yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, şirketimiz nezdindeki gelişmeler ve yenilikler hakkında bilgi verilmesi, şirketimizin sunduğu ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, kullanıcılara daha iyi bir hizmet deneyiminin sağlanması ve memnuniyetlerinin arttırılmasına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, iş sürekliliğinin sağlanması, bilgi güvenliğinin sağlanması, kanuni yükümlülüklerin yerine getirilmesi amaçları başta olmak üzere ve işbu aydınlatma metninin ikinci maddesinde belirtilen amaçlarla sınırlı olarak gerekli olduğu ölçüde:


Şirketimizin tabi olduğu mevzuatta açıkça öngörülmüş olması ve hukuki yükümlülüğünün yerine getirebilmesi için zorunlu olması, sözleşmenin kurulması veya ifası için gerekli olması hukuki sebeplerine dayanarak;

• Şikayetvar, kullanıcıların doğrulama kodu için girmiş oldukları GSM numarasını yalnızca hakkında şikayet yazdığı firma yetkilisi ile, şikayetine çözüm bulunması amacıyla paylaşır. 

• Şikayetvar başka bir şirketle birleşme, şirket satın alma veya varlık satma faaliyetinde bulunursa, kişisel bilgilerin gizliliğini sağlamaya devam ederiz ve kişisel bilgiler devredilmeden ya da farklı bir gizlilik politikasına tabi olmaya başlamadan önce, bu durumdan etkilenecek kullanıcılara bildirimde bulunuruz.

• Hizmetlerin kalite kontrol, şikâyet yönetimi ve risk analizi alanında hizmet sunan iş ortakları ve hizmet sağlayıcılarıyla,

• Bilişim altyapımızı sağlayan, işleten veya hizmet sunan iş ortaklarımızla ve hizmet sağlayıcılarımızla,

• Risk yönetimi ve finansal raporlama süreçlerinin yürütülmesi alanında hizmet sunan iş ortaklarımızla,


Açık rızanızın bulunması hukuki sebebine dayanarak;

• Web sitesi kullanım tercihleri ve gezinti geçmişi, segmentasyon yapılması ve kullanıcı tercihleri doğrultusunda reklam gösterimi amacıyla ilgili hizmet sağlayıcı ve iş ortağıyla,

• Profilleme, analiz, sunulan hizmetlerin özelleştirilmesi, pazarlama ve reklam amaçlarıyla bu alanda hizmet sunan iş ortaklarıyla ve hizmet sağlayıcılarla,

• Pazarlama süreçlerinin yönetilmesi amacıyla ilgili iş ortaklarımızla,


Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, şirketimizin tabi olduğu mevzuatta açıkça öngörülmüş olması ve hukuki yükümlülüğünün yerine getirebilmesi için zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanarak;

• Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi kapsamında avukatlar, denetçiler, adli bilişim uzmanları, siber güvenlik danışmanları, vergi danışmanları ile danışmanlık ve hizmet aldığımız diğer üçüncü kişilerle ve iş ortaklarıyla,

• Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla,

• Kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarıyla, paylaşılabilmektedir.



Hukuki işlem bilgileriniz; bizzat sizlerden, internet sitesinden elektronik ortamda otomatik olarak aşağıdaki amaçlarla toplanmakta ve işlenmektedir.


Hizmetlerimizin çoğu, başka kullanıcılarla bilgi paylaşmanıza olanak tanır. Herkese açık olarak bilgi paylaştığınızda, bunun Şikayetvar da dahil olmak üzere arama motorları tarafından dizine eklenebileceğini unutmayın. Özellikle yazmış olduğunuz şikayetler paylaşıma açık bilgilere en büyük örnektir.


5- Kişisel Verileri Saklanma Süreleri

Şikayetvar, işlediği kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işleme amacının gerektirdiği süreler boyunca KVK Kanunu ile uyumlu olarak muhafaza eder. Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikamızda bu süreler yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir:


Çağrı Merkezi ses kayıtları : 3 yıl / 6563 Sayılı Kanun ve ilgili ikincil mevzuat

Üyeliğe iilişkin kayıtlar : 10 yıl / 6098 Sayılı Kanun

Muhasebe ve finansal işlemlere ilişkin tüm kayıtlar : 10 yıl / 6102 Sayılı Kanun, 213 Sayılı Kanun

Çerezler : 2 yıl / 5651 Sayılı İnternet Kanunu

Ticari elektronik ileti onay kayıtları : Onayın geri alındığı tarihten itibaren 1 yıl / 6563 Sayılı Kanun ve ilgili ikincil mevzuat

Çevrim içi ziyaretçilere ilişkin trafik bilgileri : 2 yıl / 5651 Sayılı Kanun


6- Şikayetvar Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyor?

Şikayetvar ile paylaşılan kişisel veriler, Şikayetvar gözetimi ve kontrolü altındadır. Şikayetvar, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak;


• Veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmaktadır.

• Web sitesi ve mobil site aracılığıyla Şikayetvar'a ilettiğiniz kişisel verileriniz SSL (Secure Sockets Layer) teknolojisi kullanılarak korunmaktadır.

• Kişisel veri işleme faaliyetlerine ilişkin düzenli olarak risk analizleri yapılmakta ve risklerin azaltılması için aksiyonlar alınmaktadır.

• Kişisel verilere yetkisiz erişimleri engellemek için erişim ve yetki kontrolleri uygulanmaktadır.

• Bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.


7- Kişisel Verilerinizin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Bu Aydınlatma Metni'nin "Hak ve Talepleriniz İçin İletişim" bölümünde yer alan yöntemlerle Şirketimize başvurarak,


• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

• İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

• KVKK'da öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

• İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerinizin ilgili mevzuata aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.


8- İlgili Kişiler’in Kişisel Verileri Üzerindeki Haklarının Neler Olduğu ve Bu Hakları Nasıl Kullanabilecekleri, 

Şikayetvar tarafından işlenen kişisel veriler üzerinde İlgili Kişi’nin KVK Kanunu madde 11 uyarınca sahip olduğu haklar aşağıda sıralanmaktadır:


Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

KVK Kanunu 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

(d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.



9- Hak ve Taleplerinizin Kullanımı İçin Gerekli İletişim Bilgileri

Kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızı kullanmak amacıyla; Şikayetvar websitesi, içindeki “Hesabım” bölümünden hesabınıza erişebilir ve gerekli değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Ayrıca [email protected] adresine gönderilen her e posta, talep olarak ele alınır ve mutlaka geri dönüş yapılarak karara bağlanır. Kişisel verilerinizin silinmesini talep etme hakkı da dahil olmak üzere tüm haklarınızı ister platform üzerinden ister e posta aracılığı ile bizlere ulaştırabilirsiniz.


Başvuru Yöntemi - Başvurunun Yapılacağı Adres

Şahsen Yazılı Başvuru - Söğütözü, Yaşam Cd. No:7, 06560 Çankaya/Ankara

Noter - Söğütözü, Yaşam Cd. No:7, 06560 Çankaya/Ankara

Güvenli Elektronik İmza veya Mobil İmza İle İmzalanarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) - [email protected]

Şirketimize daha önce bildirilen ve sistemde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizden - [email protected]


10- İlgili Kişiler’in Elektronik Ticari İleti Alma Konusundaki Olumlu Veya Olumsuz Tercihlerini Nasıl Değiştirebilecekleri

Şikayetvar tarafından işletilen platformun web sitesine üye olurken veya daha sonraki bir zamanda vermiş olduğunuz ticari elektronik ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerinizi dilediğiniz zaman “Hesabım” bölümüne erişerek değiştirebilir veya güncelleyebilirsiniz.


Üyeliğin sona erdirilmesi, ticari elektronik ileti alma konusunda verdiğiniz onayın geri alınması anlamına gelmemektedir. Bu nedenle ayrıca verdiğiniz onayı geri almaya ilişkin tüm işlemleri tamamladığınızdan emin olunuz.


Çerez yönetimi konusunda, Çerez (Cookie) Politikamızda belirtilen adımları takip edebilirsiniz.


11- Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi ve Anonimleştirilmesi Şartları

Şikayetvar, web sitesi ve mobil sitesi aracılığıyla işlediği kişisel verileri, KVK Kanunu madde 7, 17 ve Türk Ceza Kanunu madde 138 uyarınca ilgili kanunların öngördüğü süreler ve/veya işleme amacının gerekli kıldığı süreler boyunca saklamaktadır. Bu sürelerin sona ermesi durumunda ise Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca silecek, yok edecek veya anonim hale getirecektir.


Şikayetvar tarafından kişisel verilerin silinmesi, kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir. Şikayetvar bunun için kullanıcı seviyesinde erişim yetki ve kontrol matrisi oluşturur ve uygulamaya alır. Veri tabanında silme işleminin gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri alır.


Şikayetvar tarafından kişisel verilerin yok edilmesi, kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir.


Şikayetvar tarafından kişisel verilerin anonim hale getirilmesi, kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesini ifade etmektedir.


Şikayetvar, Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca hazırladığı Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikası kapsamında silme, yok etme ve anonim hale getirmeye ilişkin yöntemleri ve aldığı teknik ve idari tedbirleri ayrıntılı olarak açıklamaktadır. Bu Politika’da ayrıca Yönetmeliğin öngördüğü periyodik imhanın gerçekleştirileceği zaman aralığı 6 ay olarak belirlenmiştir.


Hizmetlerimizi, kazayla veya kötü amaçla yapılan tahribatlardan koruyacak şekilde yönetmeye çalışırız. Bu nedenle, bilgilerinizi hizmetlerimizden silmenizin ardından, kalan kopyaları etkin sunucularımızdan hemen silmeyebilir ve bu bilgileri yedek sistemlerimizden kaldırmayabiliriz.


Gizlilik Politikamıza uyulup uyulmadığını düzenli olarak inceleriz. Yazılı resmi şikayetler aldığımızda, durumu takip etmek için şikayette bulunan kişiyle bağlantı kurarız. Kişisel verilerin aktarılmasıyla ilgili olarak kullanıcılarımızla doğrudan çözemediğimiz tüm şikayetleri çözüme kavuşturmak için, yerel veri koruma yetkilileri de dahil olmak üzere uygun denetim yetkilileriyle birlikte çalışırız.


12- Değişiklikler

Şikayetvar işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.


Gizlilik Politikamız zaman zaman değişebilir. Açıkça izninizi almadan bu Gizlilik Politikası kapsamındaki haklarınızda kısıtlama yapmayız. Gizlilik Politikasında yapılan değişiklikleri bu sayfada yayınlarız ve değişiklikler önemliyse daha dikkat çekici bir bildirim (belirli hizmetler için Gizlilik Politikası değişikliklerine ilişkin e-posta bildirimi gibi) sağlarız. Ayrıca, bu Gizlilik Politikasının eski sürümlerini gözden geçirmeniz için saklarız.