Gerze Belediyesi Neden Çalışmıyor, Bu Ne Sorumsuzluk!

24 Haziran 2024 10:03

Sinop Gerze'ye yıllardır doğduğumdan beri giderim. Tabii ki ufak bir kasaba gelişmesi zaman alabilir gibi yorumlar yapılabilir. Ancak bu bayram (2024 Kurban) gittiğimde gerçekten inanılmaz hayal kırıklığına uğradım. Son zamanlarda sürekli yerinde sayması belediyecilik olarak herkesin dilinde. Fakat bu bayramdan sonra memleketim, evim, ocağım olan Gerze'ye gitmeme kararı aldım. Öncelikle 9 gün boyunca her gün su kesildi, belediyeler dışarıdan gelenleri sorumlu tutuyor fakat şehrin ortasında herkes bahçe sulayıp halı yıkıyor, üstelik bunu yapanlar Gerze sakinleri. Biz zaten senede 2 bayram gidebiliyoruz, onu da zehir ettiler. Sonra şehrin kirliliği, inanın utandım bu kadar kirlilik ve düzensizlik ben hiçbir yerde görmedim. Metropolde yaşıyorum fakat İstanbul ne kadar kötülenirse kötülsün, Gerze'nin şu an bulunduğu hali almadı hiçbir zaman. Sahil kenarları, yol kenarları resmen çöp içinde. Evet, insanlarda duyarsızlık var fakat belediye de iş bilmez ve sorumsuz bu noktada. Gittiğim günden beri bir tane çöp temizleyen insana denk gelmedim. Ayrıca kasislere değinmeden geçemeyeceğim. Levhasız, hiçbir uyarı olmayan her 2 metrede bir arabanızı parçalamak için planlanmış bir sürü kasis. Kasislerin sorumlusu da dışarıdan gelenler mi yoksa hızlarını önlemeye çalıştığınız kendi halkınız mı? İstanbul'da bir tane uyarısız, levhasız kasise denk gelmedim. Mahalle aralarından anayollara kadar her yerde adım başı kasis ve anayollarda sayısız adım başı kanalizasyon çukurları. Sonra haber yaparken Gerze en mutlu şehir, en huzurlu şehir deniyor. Gerze'de kimse sesini çıkarmadığı için huzurlu görünüyor. Güzeller güzeli memleketimizde neler olduğu, neler döndüğü araştırılmıyor. Her türlü illegal iş, her çeşit insan toplanmış bir yol tutturmuş gidiyor. Gerze'ye acil müdahale edilmezse ne yazık ki eskiden olduğu o neşeli günlerine ve mutlu insanlarına bir daha denk gelemeyeceğiz. CİMER başta olmak üzere gerekli tüm yerlere bu konuda şahsım adına tüm bildirileri yapacağım. Gerze kurtarılmalı. Yoksa seneler içinde çöplüğe, bataklığa, her çeşit insanın olduğu garip bir yere dönüşecek. İzlerini şimdiden görmek zor değil.

13 Temmuz 2023 12:23

17 Ağustos 2024 10:35

23 Temmuz 2025 18:29

02 Eylül 2024 19:04

13 Temmuz 2025 19:13
gerzede-yaz-ortasinda-suregelen-su-kesintisi-ve-yetersiz-bilgilendirme-magduriyeti-1.jpg