09 Nisan 2024 01:25

Facebook’ta topluluk kurallarını ihlal edecek bir harekette bulunmadığım halde itiraz etmezsem hesabımın ve bağlı olduğu hesapların silineceği yazıyor. İtiraz etmek istediğimde Meta’ya yönlendiriliyorum mesajın içinden ve Facebook şifremi istiyor, bana güvenli gelmedi, tam bir gerekçe de sunulmadan bu nasıl yapılabilir? Herhangi bir şey yaptığım da yok zaten o sayfayı çok da kullandığım da söylenemez. Yalnızca kişisel Instagram’ım üzerinden Meta ile reklam veriyorum. Instagram bağlı değil; fakat kapanırsa diye bir endişe duyuyorum. Lütfen bu sorunu düzeltin. Bir mesaj daha aldım başka bir profilden, bu sefer de marka kurallarına uymadığım gibi bir şey yazdılar. Sahiden ne yapıyorum da uymuyorum. Aktif olarak kullanmadığım bir sayfa için bu ne kadar gereksiz bir gerginlik yaratmak? Müşteri temsilcileri bile yok zaten. Canlı yardım falan hak getire… bir de satışlarınızı etkileyeceğini biliyoruz ama kapatmak zorundayız gibi bir şey yazmışlar. Bu Facebook’un ne olduğunu asla bir gerekçe göstermediği asılsız bir hatası mı? İnsanların kazançları için sosyal medyayı kullandıkları bu yüzden binlerce lira reklam için para ödediği hesabı mı kapanacak şimdi? Haksızlık bu, yapılmamalı. Saatlerdir başım ağrıyor ve stres içindeyim. Bu sorunun bir an önce çözülüp gereğinin yapılmasını ve bir özür mesajı dilenmesini arz ederim.

profile profile profile

Yorumlar (6)

Enes
Enes

Bana da yüzlerce geldi. Oltalama taktiği bunlar. Meta size ulaşmak isterse DM yoluyla ulaşmaz zaten ya mail atar ya da bildirim. Kaldı ki o mailin de düzgün bir mail olduğunu teyit edip işlem yapın

Nebahat

Zaten geçti gitti de, sonundaki emir kipi gibi yüklem olmasa daha bir hoşnut olacaktım, yine de teşekkürler :) daha yumuşak bir eylem kullanın

Osman
Osman

Sanırım bir tür virüs bana da defalarca yolladılar ama hesap hala duruyor

Yunus
Yunus

Aynı mesajlardan yüzlerce kez aldım hepsini engelledim şu ana kadar bir şey olmadı hesabı ele geçirmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Meta müşteri hizmetleri destek ekibine ulaşmak mümkün olmadığı için yine de endişe duyuyorum. Bu mesajlar hakkında bilgisi olan biri varsa destek talep ediyorum.

Özge
Özge

Aynı durumla ben de karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım?

Nebahat

Umarım düzelmiştir, bir tür virüs gibi bir şey sanıyorum, yok yere uğraştırdılar. Ben yenisini aldım falan :) boşuna bir daha uğraştım, kişisel hesabıma bağlıydı, kapamadılar, sorun da olmadı, umursamayıp engelleyip geçmek gerekiyor sanırım. Oradan bir yere yönlendirip bir tür K-andırmaya çalışmak, dolan-dırı işleri gibi geldi, neyse ki bir şey olmadı, gerildiğimle ve bir daha uğraştığımla kaldım.

16 Haziran 2024 19:34
Ayşegül sonuçtan çok memnun

Ayşegül
28 Ağustos 2025 13:41
Serhat sonuçtan hiç memnun değil

Facebook Gerekçesiz Hesap Kapatılması Nedeniyle Mağduriyet Yaşıyorum!

Serhat
05 Ekim 2025 04:46