Esra sonuçtan hiç memnun değil

Yunus Paketleme Acentası Sabun Paketleme İşinde Kapora Ve Kargo Ücreti Yanıltmacası!

10 Eylül 2024 12:39

10.09.2024 tarihinde sabun paketleme Instagram hesabından gördüğüm WhatsApp (0501 013 78 35) üzerinden sabun paketleme işi yapmak için başvuruda bulundum. İşin bilgisini verip 350 ₺ kapora isteyip 2.500 adet ürünü gönderip ürün ücreti ve yatırılan parayı geri iade edeceklerini söylediler. Kaporayı a*** s*** Adına Yapı Kredi hesabına (TR19 0006 7010 0000 ***) yatırdım. Kaydınızı aldık deyip benden bu sefer 2.872,40₺ kargo bedeli talep ettiler ve ödemenin sisteme düşmesi ile birlikte paranın 90 saniye içinde geri iade edileceğini belirttiler. Nasıl güveneceğimi sordum. Sakarya'da sabun fabrikası adı altında Y****Y***** adlı şahsa ait vergi numarası gönderdiler. E-devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz dediler. Kargo ücreti için para gönderemem, daha önce neden bilgi verilmediğini sorunca kargo ücretini ödemezseniz kaporanız yanacak, işlemleriniz yarıda kalacak, kargo çıkışınız sağlanmayacak, ilk ayınız olduğu için tek seferlik bir ödeme yapacaksınız dediler. Paramı iade istedim ama işleminizi yarıda bıraktığınız için bilgilerinizin girişi olduğu için ve çıkışı olmadığı için devlet tarafından firma hesap bilgileri bir cezaya mahkum görülecektir. Firmanın yiyeceği ceza, avukat masrafı, dosya masrafı vb. Gibi masrafların sizlerin ödemesi için yasal süreç işlemleri başlatılacaktır diye tehdit ettiler. Ben kaporayı verdikten sonra ne iş yaptıklarını anladıktan sonra başka ödeme yapmadım. Bu bilgi üzerine vermiş olduğum bilgileri kullanarak yapılacak olan banka hesabı, banka kredisi, abonelik, adıma açılmış şirket veya dijital cüzdan gibi kişisel kimlik bilgilerimle yapılmış veya yapılacak olan herhangi bir işlemden hiçbir mesuliyet ve yasal olarak hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi belirtmek isterim. Islak imzam olmayan hiçbir şeyde onayım yoktur. Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum. Resmi olarak bilgilendirmiş oluyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

29 Haziran 2024 16:47
Yunus Paketleme Acentası Sabun Paketleme İşinde Yaşanan Güven Sorunu Ve Mağduriyet

02 Eylül 2024 10:49

06 Aralık 2023 10:58