Özcan sonuçtan hiç memnun değil

10 Mart 2024 22:38

10.03.2024 tarihinde, 'Sabun Paketleme Y**** H****' adına 'yesimilepaketleme' Instagram hesabından gördüğüm ve WhatsApp üzerinden iletişime geçtiğim sabun paketleme işi için önce 450 TL'yi hesaplarına yatırdım. 'Kaydınızı aldık.' diyerek benden bu sefer 5.000 TL kargo bedeli talep ettiler ve ödemenin sisteme kaydedilmesiyle birlikte paranın 90 saniye içinde iade edileceğini belirttiler. Kargo ücreti için hesabımda para olmadığını, daha önce neden bilgi verilmediğini sorduğumda, 'Kargo ücretini ödemezseniz kapora yanar.' dediler. Ben kapora verdikten sonra B***** B****** adına 5.000, 10.950 ve 5.050 TL olmak üzere üç kez para yatırdım. Her seferinde yeni bir tutar çıkarıldı ve icra yoluyla avukata başvuracaklarını söylediler. Sürekli evrak ve kargo yükleme bölgesi ile avukat ofisinin resimlerini göndererek ikna etmeye çalıştılar. Yer olarak İzmir Çiğli bölgesinin konumunu gönderiyorlardı. Kapora ile birlikte toplam 21.450 TL EFT ile hesabımdan çıkmış bulunuyor. Benden tekrar ve son olarak 23.650 TL daha vergi parası istediler ve daha sonra bu parayı iade edeceklerini söylediler. 'Olmaz.' dediğimde bana bir avukat kimlik resmi gönderip icra yoluyla dava açacaklarını söylediler ve İzmir Barosu Kimlik Kartı Avukat S***** E**'nin bilgilerini yolladılar. Ben zaman kazanmak için telefonu kapattım. Arada sesli WhatsApp üzerinden konuşuyoruz. Belirtilen avukatı araştırdım, doğru ancak ismi aldatmak amacıyla kullanılmış; gerçek avukat bey de savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Bunları öğrendikten sonra hâlâ parayı göndereceğimi sanarak aramaya devam ettiler. Ben 112 polis hattını arayarak yaşananları şikayet ettim, 'Yalan hepsi.' dediler. Hemen karakola gittim ve siber suçlarla ilgilenen birime gitmem gerektiğini söylediler. Yarın sabah Vatan Emniyet'e gidip suç duyurusunda bulunacağım. Şikayetçiyim; görseldeki numara ve şahıstan ve de elimde avukat kimlik resmini gönderenlerden şikayetçiyim. Elimde mevcut olan avukat kimlik resmi üzerine vermiş olduğum adım, soyadım ve ev adresim bilgileri kullanılarak yapılacak olan banka hesabı, banka kredisi, abonelik, adıma açılmış şirket veya dijital cüzdan gibi kişisel kimlik bilgilerimle yapılmış veya yapılacak olan herhangi bir işlemden hiçbir mesuliyet ve yasal olarak hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi belirtmek isterim. Islak imzam olmayan hiçbir şeyde onayım yoktur. Resmi olarak bilgilendirmiş oluyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

31 Ocak 2024 18:29

21 Haziran 2024 23:42

01 Ağustos 2024 23:17

Evde Paketleme Türkiye Evde Sabun Paketleme Benden Para Aldı Ve Daha Fazlasını İstiyor

28 Ekim 2023 20:23