Evde Paketleme Türkiye Papara Hesabı Üzerinden Şüpheli İşlem Talebi

15 Ağustos 2024 10:53

12.08.2024 tarihinde Instagram'da gördüğüm Shine Cosmetics adlı bir sayfada güzellik ürünleri evde paketleme işi için başvuruda bulundum. 12.08.2024 tarihinde saat 10:32'de Shine Cosmetics çalışanı A**** Bey ve T***** Bey beni arayıp bilgi verip Papara hesabı açmam gerektiğini söyledi. Başka bankada hesap numaram olduğunu söyledim fakat Papara'dan hesap açmam gerektiğini söylediler. Papara uygulamasını indirdim, beni arayıp Garanti Bankası hesabıma 105 TL gönderip bunun 100 TL'sini açılan Papara hesabına geri göndermemi istediler, gönderdim. Papara'da kendi kullanıcı isimleri ile kimlik bilgilerimi alıp personel kaydı yapacaklarını söylediler. NFC uygulaması tarama yöntemiyle kimlik bilgilerimi aldılar ve IBAN numaramı istediler. Papara'dan beni arayıp hesabımı aktifleştireceklerini söylediler ve Papara'dan beni aranana kadar Papara uygulamasına giriş yapmamam gerektiğini söylediler. Bu durum bende şüphe uyandırdığı için Papara'yı arayıp hesabımı sildirdim. 12.08.2024 tarihinden sonra bu başvuruda benden istenen kimlik bilgilerim, Halkbank IBAN numaram ile banka hesabı, banka kredisi, abonelik, Papara hesabı, adıma açılacak şirket vb. durumlardan benim ıslak imzam ve onayım olmadan yapılacak herhangi bir işlemden hiçbir şekilde mesuliyet ve sorumluluk kabul etmediğimi burada belirtmek isterim. Bu sayfadaki şikayetimle gerekli bilgilendirmeyi resmi olarak yapıyorum. Gereğinin yapılmasını önemle arz ederim.

17 Mayıs 2024 08:52

19 Mayıs 2024 15:13