Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

12 Mayıs 2024 21:30

Sayın Emlak Konut ve THY yetkilileri 4 Mayısta kurası çekilen Arnavutköy-Yenişehir projesi için yazıyorum. Yüksek peşinat ve ara ödemeler çok fazla. Bu imkanlara sahip insanların genel olarak evi değil evleri vardır. İlk evini alacaklar için yapılmış proje ama işin doğasına eşyanın tabiatına aykırı bu fiyatlar. Ben fiyatlar ve Peşinat Revize edilmezse ara ödemeler kalkmazsa birçok hak sahibinin alamayacağını düşünüyorum. Allah aşkına Emlak Konut ve THY yetkilileri bu istenen peşinatı ve ara ödemeleri verebilecek olan adamların bu kurada işi ne. Geçen sene başvuru yaparken ki fiyatlarda yüksekti ama zorlanır hallolur dedik ama şu an katlanmış fiyatlar. Benim aklımda deli sorular kimse alamasın farklı hesaplar olabilir. Çok büyük hayal kırıklığı kurada çıktığımda çok mutlu olmuştum dün ödemeyi görünce özellikle peşinatın yüksek olması ve ara ödemeler beni hayal kırıklığına uğrattı. Burda yapılması gereken şudur. "fiyatları birazda olsa aşağı çekmek. Peşinat yüzde 10dan fazla olmamalı. Kalan fiyatta vade farksız 60 aya bölünmeli. Ara ödeme olmamalı" Bu şu an ki güncel haliyle kurada çıkanlar elinde büyük peşinat toplu parası varsa ancak alabilir bence ama o kadar peşin parası olacak adam zaten rahatlıkla ev alabilecek adam demektir. Hiçbir TOKİ projesi bana çıkmamıştı. 40 yılda bir bu şekilde bir kura çıktı emlak konuttan. O da bu güncel fiyatlarda alamayacağım için çok üzgünüm. CİMER'e bile yazdım kurada ismi çıkan herkesin CİMER'e yazmasını rica ediyorum kim bilir belki bir revize olur. Kurada çıkan insanların talebi net: "peşinat yüzde 10dan fazla olmasın. Kalan tutar vade farkı uygulanmadan 60aya kadar ödensin" Ara ödemeler ve yüksek peşinat yüzünden çoğu insan alamayacak. Bu tutarları ödeyecek insanların bu kurada işi olmaz. Milyonerler çocuklarını yazdırmıştır. Kurada onlardan varsa ancak onlar ödeyebilir. İlk evin deyip kura çekilişi yapıp sonra bu şekilde peşinat ve ara ödemeler istemek bu projenin amacıyla çelişiyor örtüşmüyor. Herkesi CİMER'e yazmaya davet ediyorum. Buradan sonuç alamayız. İnsanların hayalleri ile oynamaktır bu. Ya da başka bir amaç var. Kimse alamasın konumu itibariyle misliyle başkalarına satarız. İnsanın aklına bu haklı sorular geliyor. Kurada çıkan insanların evleri alamaması. Bu peşinat ve ara ödemelerin başka anlamı olamaz çünkü. Emlak Konut ve THY üst yönetimi umarım bu sese kulak verip revize edersiniz yoksa büyük haksızlık yapmış olacaksınız insanlara.

profile profile profile

06 Mayıs 2024 00:24

Emlak Konut Yenişehir Evleri 7.410.00 Milyonluk 102 M Evi

07 Mayıs 2024 13:27

06 Mayıs 2024 12:45
Gülten sonuçtan hiç memnun değil

06 Mayıs 2024 00:31

Emlak Konut GYO Yenişehir Arnavutköy Projesi Ani Fiyat Artışı