EasyJet Havayolları Easyjet Residence Permit İm Olmasına Rağmen Beni Uçağa Almadı

25 Eylül 2024 19:01

Fransa oturum kartına sahibim ve Fransa'da çalışıyorum. Bugün Bordeaux'a gidebilmek için İngiltere aktarmalı EasyJet'ten uçuş seferlerim bulunmaktadır.
İzmir'de polis pasaport kontrolünden Fransa oturum kartım, İzmir-Londra ve Londra-Bordeaux uçuş kartlarımı göstererek sorunsuz olarak geçtim. Uçağın kalkış salonundaki yer görevlileri tarafından uçağa alınmadım. Gerekçeleri Fransa oturum kartı ile İngiltere'de aktarma yapamayacak olmamdı, o şekilde söylediler. Ancak Türkiye Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde net ve açık bir şekilde aşağıdaki sınıfa giren kişilerin İngiltere'de aynı havaalanında olmak kaydıyla İngiltere transit vizesinden muaf bir şekilde oturum kartı ülkesine transfer olabileceği belirtilmektedir.
"- Herhangi bir Avrupa Ekonomik Alanı ülkesi tarafından ita edilmiş oturum iznine sahip bulunması (uniform format residence permit) "
Bu konuyu defalarca beni uçağa almayan yer hizmetlerine bildirdim, dinlemediler, resmi yazıyı gösterdim, ilgilenmediler. Tek söyledikleri benim bu uçağa binemeyecek olmamdı.
Mağdurum, yer hizmetlerinin hangi yetkiyle Dışişleri Bakanlığı resmi yazısına karşı çıkarak beni uçağa bindirmemesini anlayamıyorum. Biniş ücretlerimin iadesini talep ediyorum.

Wizz Airline Uçağa Almayıp Bilet Ücretini İade Etmiyor!

12 Temmuz 2024 13:15

Wizz Air Konsolosluk Sayfasında Muaf Olduğu Halde Transit Vize Mağduriyetim

Kaderi
04 Mart 2024 05:40

Meleknur
15 Temmuz 2025 20:58

Gökhan
17 Mayıs 2023 16:08
Songül sonuçtan hiç memnun değil

Songül
28 Şubat 2025 09:47