Dt. Nalan Kolcuoğlu Hasta Rızası Olmadan İşlem Uygulaması

07 Mart 2023 19:31

DT Nalan Kolcuoğlu'na vermiş oldukları forma yazdığımız üzere diş kontrolü amacıyla gittik. Ancak ilk dakikadan problem başladı. Kızımın izlemek istemediği için kapattığı TV ekranı tekrar açıldı. Biz kontrol için gitmiş olmamıza rağmen 3 çürük olduğu ve biz bununla ilgili daha ne yapacağız ya da nasıl bir işlem uygularız acaba bütçemiz o an karşılar mı daha bilmeden bile temizleyip dolgu işlemi bir kez daha belirtiyorum bize sorulmadan yapıldı. Biz on dişinde olan lekenin ne olduğunu açıklıyoruz ve bir işlem istemediğimiz halde, temizlik yapılıyor. Endişemiz aynı zamanda arka arkaya gelen bir ön diş ama niyet 3 dolguyu biz ne olduğunu anlamadan yapıp sadece ticari olarak bakmak. Başka bir yerde yapılan dolgu işlemi 25-30 dakika sürüyor diye söylüyoruz bir de bunu 26 yıllık tecrübe diyerek biz hızlı yapıyoruz diye dalga geçer gibi cevap veriyorlar. Açık ve net ne amaçla çalışıldığı belli. Hastalara yapılıp yapılmaması ile soru ve teklif getirmeyi ilk olarak deneyin. Hastanın ya da ebeveynin onayını bekleyin.