Çilingoz Tabiat Parkı'nda Yaşanan Sorunlar Ve Tutarsızlıklar

23 Temmuz 2024 14:26

Çilingoz Tabiat Parkı Sıkıntısı
"20.07.2024'te Çilingoz Tabiat Parkı'na giriş ve 21.07.2024'te çıkış yaptım. Korunan alanlar ücret tarifesi uygulama usul ve esasları-2024'ün 1. maddesine uyarınca engelli kimliğimi ibraz edebileceğimi söylediğim halde 'özel işletme' oldukları gerekçesiyle ücrette değişiklik yapamayacaklarını söylediler. Bakanlığın sitesinde bulunan usul-esaslar, tabiat parkları listesi vs. her yerden kontrol ettiğimde Çilingoz Tabiat Parkı'nın bakanlığa bağlı olduğunu görmekteyim ama kapıdaki görevliler bambaşka bir şey söylüyor. Bu tutarsızlığın sebebi nedir? Ayrıca giriş-çıkış saatleri çok saçma. Gece 2 gün deniz ve doğa tatili yapabilelim diye gittiğimiz tabiat parkını öğlen 12'de terk etmemiz zorunluluğu vardı. Aksi takdirde 375 TL daha ödememiz söylendi. Bu sebeple 1 gece konaklayıp 2 gün denize girememiş olduk. Bu dengesizliğin çözümünü nerede aramalıyız? Parkın temizlik anlayışı çok kötü. Tamam, kalabalık ve kullanım için gelen insanlar doğa bilincine sahip değiller ama içeride görevli de yok. Yanılıyorsam lütfen düzeltin ama alkol kullanımının yasak olması gerektiği alanda alkol satışı yapılıyor. Gençler ellerinde bira kutusu ve masalarda çeşitli alkollü içecekler alenen bulunduruyor. Gece 3'e kadar elektronik destekle kamp alanının yarısından duyulabilecek kadar yüksek sesle halay havaları ve türküler çalındı. Çocukların rahatsız olduğunu bildirerek sesi kısmalarını istediğimiz halde değişen hiçbir şey olmadı ve müdahale edilmesini isteyebileceğimiz personel, güvenlik hiçbir şey olmadığı için sessiz sakin doğada dinlenme hayalimiz de gerçekleşmemiş oldu. Son şikayetim de yıl olmuş 2024, girişte kimlik almak nedir artık? Düzenli bir kontrol yapılmadığı için girişte kimlik alınıyor. Gece acil bir işimiz olsa da mekandan ayrılmamız gerekse kimliğimiz girişte kalacak. O kadar kimlik arasında kimlikler karışsa, kaybolsa doğabilecek karmaşadan kim sorumlu olacak? Sizden ricam, eğer bu tabiat parkı 'adresinde yer aldığı gibi' bakanlığınıza aitse biraz daha devlet ciddiyetiyle işletilsin, değilse listeden çıkarılsın ki biz de vatandaş olarak nereye gittiğimizi bilelim."

Zafer
Zafer

Usul ve esaslara daha dikkatli bakarsanız sayfanın en altında yazar bu hükümler resmi yerleri kapsar ihalecilik sözleşmesi ile özel sektöre verilen yerler sözleşme hükümlerine göre uygular denir, yani kısaca özel işletme olan tabiat parklarına engelli girişi ücrete tabiidir.

Nuray sonuçtan hiç memnun değil

Çilingöz Tabiat Parkında Engelli İndirimi Uygulanmadı Hizmet Verilmedi

20 Mayıs 2025 22:09