Murat sonuçtan hiç memnun değil

31 Mayıs 2024 10:05
Murat'ın Teşekkür Mesajı
“5 Haziran 2024 tarihi itibariyle tarafıma Chery bayisince bir ikame araç tahsis edilmiş bulunmaktadır. Aracı 8 Haziran 2024 tarihinde bayiye gidip almış bulunuyorum. Aydın hmt otomobile ve ilgili/yetkili arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

20 Mayıs 2024 tarihinde Cherry Tiggo 8 Pro aracımı, İzmir'de geçirmiş olduğum bir kaza sonrasında Aydın/hmt otobile bıraktım. Aynı gün dosya açıldı. Daha sonra 22 Mayıs 2024 tarihinde hmt otomobili aradım ancak telefonuma kimse çıkmadı. Geri dönüşte sağlanmadı. 25 Mayıs 2024 günü aracımla ilgili bilgi almak servise gittim ancak aracımın dışarıda bekletildiğini gördüm. İçeride bulunan bir beyefendiden araç ile ilgili bilgi almak istediğimi söyledim.
-Ben mekanikçiyim. Bilmiyorum, dedi.
-Peki kimden bilgi alabiliriz, dedim.
-Hanım efendi dışarıda, geldiğinde sizi araması için geri dönüş sağlayacak, dedi.
Daha sonra dönüş sağladı ve aracın parça beklediğini, mini onarım işlemlerinin olduğunu vb. Bilgi verdi.
-Ben de sigorta ekranında yapmış olduğunuz hiçbir işlem görülmüyor, dedim.
-Sigorta ekranını müşteri hizmetleri göremez, dedi.
-Ama ben bir şekilde öğrendiğimi söyledim. Hanımefendi işlemlerin devam ettiğini ve gelişen süreçte bilgi vereceğini ifade etti.
Bu hafta içinde hmt otobil tarafıma dönüş gerçekleştirdi ve bazı parçaların kaldığını, onlarında sevkiyatta olduğunu söyledi. Aradan bir gün geçtikten sonra cherry müşteri hizmetleri arayarak, parçaların 2 hafta içinde ancak geleceğini söylediler.
Ben de servis ayrı söylüyor, siz ayrı söylüyoruz! Bu ne ciddiyetsizliktir, dedim.
Gelişen süreçte hmt otomobilde aracımla ilgilenen kişiyi aradığım zaman yine telefona çıkmadı. (yoğundur, müsait değildir ama aradan 3 gün geçmiş ama geri dönüş sağlayan hala olmadı)
İkame aracımın günü pazartesi günü bitecek. Ve eksper onarım gününü 15 gün olarak işaretlemiş. Görünen o ki bu süreç daha da uzayacak. İlk cherry aldığım zaman yakın çevremde bulunan, bulunmayan kim varsa: 'bu aracı alma, servis ağı çok kötü. Kimse ilgilenmiyor ve uğraşmıyor, demişlerdi.' Ben de kendi kendime en çok otomobil satan bir araç firması, böyle hamle yaparak ayağına sıkmaz, demiştim. Ama haklı çıktılar. Düşünsenize, kos koca Çin Halk Cumhuriyet'inden bir yedek parça geliyor ama o parça Aydın'a gelmesi 2 haftayı bulacak, diyorlar. Yürüyerek gelse, daha hızlı gelir de, dedim. Buraya yazmamak için çok direndim ama kimsenin kaale aldığını görmediğim için mecbur bırakıldım!. Fotoğraflar 25 Mayıs 2024 günü servis ziyareti esnasında çekmiş olduğum fotoğraflardır. Şimdi ki durumu ne ben de bilmiyorum.

04 Haziran 2024 11:58

31 Mayıs 2024 tarihinde oluşturmuş olduğum bir şikayetin gelişim sürecine ilişkin bilgi güncelleme adına Chery ile yaşamış olduğum süreci tekrardan anlatma gereği duyuyorum. 20 Mayıs 2024 tarihinde aracımı servise vererek gerekli işlemlerin başlatılması için beklemeye başladım. Daha sonra bazı parçaların geldiğini hmt otomobilde bulunan yetkili arkadaş beni arayarak bilgilendirdi. Diğer parçaların ise sevkiyat halinde olduğu ve yakın zamanda geleceğini, belirti. Aradan 2 gün geçtikten sonra Chery müşteri hizmetleri beni arayarak; parçaların geldiğini, ancak Aydın'a ulaşmasının 2-3 haftayı alabileceğini, söyledi. Ben de parçaların İstanbul'da olduğunu ama gelmesinin iki ya da üç hafta sürebileceğini, söylüyorsunuz. Yani o parçalar yürüyerek gelse sanırım daha hızlı gelir, dedim. İlgilenmediler. Sonra buraya durumu özetleyen bir şikayet oluşturdum ve sonrasında parçalar 2 gün içinde İstanbul'dan-Aydın'a ulaşmış oldu. Hmt otomobil sürecin hızlı ilerlemesi için elinden geleni yaptığı görülüyor. Şimdi yaşamış olduğum kazadan dolayı, tarafıma sağlanana ikame aracın süreci doluyor ve Chery'in kendisinden kaynaklı bir sıkıntı olduğu için bana araç temin etmek zorunda olduğunu, söyledim. İlgileneceklerini söylediler. Ama kimse ilgilenmedi! Sırasıyla 31 Mayıs - 1 ve 3 Haziran tarihlerinde arayarak durumu anlattım. Onlarda her zaman olduğu gibi copy-paste müşteri hizmetleri anlayışı mantığıyla, durumun aciliyetini bildiriyoruz. En kısa sürede size geri dönüş yapacağız, dediler. Ama bir Allah'ın kulu geri dönüş yapmadı! Açık konuşalım! Ülkemizde şu an en çok satan bir araçtan bahsetmekteyiz ve bu firmanın, müşterilerine karşı pervasız ve vurdumduymaz tavırları hoş bir durum değil. O yetmiyormuş gibi firmanın yedek parça sorunu göz önünde. Şimdi ikame aracımı yarın teslim edeceğim. Unutmadan hatırlatmak isterim. Ortopedik engelli bir bireyim ve bu araç benim için elzemdir. Durumu Chery firmasına söylememe rağmen hiçbir şekilde ilgilenen de olmadı. İlgilenen olsaydı zaten buraya yazmış olmazdım. ÖTV muhabbetine alacaklar varsa, her şeyi göz önünde bir kez daha bulundursunlar. Kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı olursa 15 gün ikame araç sürecinden sonra hiçbir şekilde size araç imkanı sunmuyorlar. Bilin, istedim!

04 Haziran 2024 09:30

31 Mayıs 2024 tarihinde oluşturmuş olduğum bir şikayetin gelişim sürecine ilişkin bilgi güncelleme adına Chery ile yaşamış olduğum süreci tekrardan anlatma gereği duyuyorum. 20 Mayıs 2024 tarihinde aracımı servise vererek gerekli işlemlerin başlatılması için beklemeye başladım. Daha sonra bazı parçaların geldiğini hmt otomobilde bulunan yetkili arkadaş beni arayarak bilgilendirdi. Diğer parçaların ise sevkiyat halinde olduğu ve yakın zamanda geleceğini, belirti. Aradan 2 gün geçtikten sonra Chery müşteri hizmetleri beni arayarak; parçaların geldiğini, ancak Aydın'a ulaşmasının 2-3 haftayı alabileceğini, söyledi. Ben de parçaların İstanbul'da olduğunu ama gelmesinin iki ya da üç hafta sürebileceğini, söylüyorsunuz. Yani o parçalar yürüyerek gelse sanırım daha hızlı gelir, dedim. İlgilenmediler. Sonra buraya durumu özetleyen bir şikayet oluşturdum ve sonrasında parçalar 2 gün içinde İstanbul'dan-Aydın'a ulaşmış oldu. Hmt otomobil sürecin hızlı ilerlemesi için elinden geleni yaptığı görülüyor. Şimdi yaşamış olduğum kazadan dolayı, tarafıma sağlanana ikame aracın süreci doluyor ve Chery'in kendisinden kaynaklı bir sıkıntı olduğu için bana araç temin etmek zorunda olduğunu, söyledim. İlgileneceklerini söylediler. Ama kimse ilgilenmedi! Sırasıyla 31 Mayıs - 1 ve 3 Haziran tarihlerinde arayarak durumu anlattım. Onlarda her zaman olduğu gibi copy-paste müşteri hizmetleri anlayışı mantığıyla, durumun aciliyetini bildiriyoruz. En kısa sürede size geri dönüş yapacağız, dediler. Ama bir Allah'ın kulu geri dönüş yapmadı! Açık konuşalım! Ülkemizde şu an en çok satan bir araçtan bahsetmekteyiz ve bu firmanın, müşterilerine karşı pervasız ve vurdumduymaz tavırları hoş bir durum değil. O yetmiyormuş gibi firmanın yedek parça sorunu göz önünde.  Şimdi ikame aracımı yarın teslim edeceğim. Unutmadan hatırlatmak isterim. Ortopedik engelli bir bireyim ve bu araç benim için elzemdir. Durumu Chery firmasına söylememe rağmen hiçbir şekilde ilgilenen de olmadı. İlgilenen olsaydı zaten buraya yazmış olmazdım. ÖTV muhabbetine alacaklar varsa, her şeyi göz önünde bir kez daha bulundursunlar. Kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı olursa 15 gün ikame araç sürecinden sonra hiçbir şekilde size araç imkanı sunmuyorlar. Bilin, istedim!

profile profile profile
31 Mayıs 2024 11:50 (Şikayetten 1 saat sonra)

Merhaba, Murat Y. Şikayetiniz tarafımıza ulaşmıştır. Konu ile ilgili Müşteri İlişkileri Temsilcimiz size en kısa sürede dönüş sağlayacaktır. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

31 Mayıs 2024 12:03

Merhaba, Murat Y. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

31 Mayıs 2024 14:03

Süreç ile alakalı anladım ki Aydın hmt otomobil elinden gelen her işlemi yaptı. Orada aracımla ilgilenen hanımefendi de aynı şekilde ilgilendiği anlaşılıyor. Anlaşılmayan şey ise: Chery bir şirket olarak bizleri dikkate almadığı ve standart konuşma gerçekleştirip, copy paste müşteri hizmetleri sunduğu gerçeğidir. Yazıklar olsun! Chery alacaklar bir kez değil, bin kez düşünsün. Bir parça istediğiniz zaman, parça kıtalar arasında ülkenize ulaşıyor ama aynı hızda yaşadığınız yere gelmiyor! Bunu sorduğunuz zaman ise müşteri temsilcisi ise sessiz kalıyor! Aracımın sağ aksamı için gerekli olan mekanik araçlar şu an İstanbul'da bekliyor. Ne zaman geleceğini sorduğum vakit ise: 'haziran ayının ortasında gelecek' cevabı alıyorum. Yürüyerek gelse daha hızlı gelir, dedim. Bir şey demediler. Demesinler zaten! Yetkili servisin süreç ile ilgili ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Şirket olarak Chery teşekkür sunmuyorum.

04 Haziran 2024 17:00

Sırasıyla 31 Mayıs 2024-1-2-3-4 Haziran 2024 tarihleri arasında Chery müşteri hizmetlerini arayıp, kullanım süresi bitmekte olan ikame aracıma ilişkin, yeni bir araç talebinde bulunmak istediğimi belirtim. Onlarda Aydın bayisinin benimle iletişime geçeceğini söyledi. Ancak hiç kimse benimle iletişim kurmadı. Sadece geçtiğimiz hafta yetkili kişi beni arayıp, aracımı önümüzdeki hafta sonu alabileceğini, söyledi. Gelişen süreçte, 15 gün olarak girilen onarım süresini bugün itibariyle geçmiş bulunuyoruz. Chery müşterilerini hep mağdur etti ve etmeye devam ediyor. Firma bu kadar çok şikayete rağmen, hiç mi olumlu bir adım atma eğiliminde bulunmuyor, diye insan düşünüyor. Sadece şunu belirtmek istiyorum. Aracı alacaklar bu yaşadıklarımızı göz önünde bulundurarak alsınlar. Bu şikayetimi yazarken, Anadolu Sigorta Acentası tarafından aranarak ikame araç kiralama sürecimin uzatıldığı haberini aldım. Chery yapmadığını Anadolu Sigorta kendisi yaptı. Chery bilindiği gibi sınıfta kaldı! Anadolu Sigortaya buradan bir teşekkürü borç bilirim!

10 Haziran 2024 13:07

Erdal
Erdal

Ben de tiggo 8 Pro avangart almayı düşünüyordum bu paylaşımınızdan sonra bir kez daha düşünmem gerektiğini anladım teşekkür ederiz

Serkan
Serkan

2021 Skoda Kamiq aracım vardı satıp cherry almayı düşünüyordum. Aklımda soru işaretleri vardı. Cherrynin bu ilgisizliğini gördükten sonra bedava verseler almam. İnsani parasıyla rezil ediyorlar. Allah kolaylık versin hocam. Tez zamanda kurtulmanız dileğiyle

Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Chery Tiggo Pro 8 Yedek Parça Sorunu Ve İkame Araç Bekleyişi

Hüseyin
02 Aralık 2024 14:24
Merthan sonuçtan çok memnun

Merthan
20 Mart 2024 10:58
"İvedi şekilde ulaşım sağladılar, ilgi ile şikayetimi dinlediler, hızla çözüme ulaştırdılar. Yolum Chery ile kesiştiği için pişmanlık duymayacağımdan emindim, haksız çıkartmadılar. Teşekkürler Chery Türkiye 🙏🙏💪"
Kamil sonuçtan hiç memnun değil

Kamil
13 Eylül 2023 13:59