Rota Burs Vakfı Mağduriyeti

27 Ağustos 2024 22:06

Rota Burs Vakfı adında web sitesinde kızım için burs başvurusunda bulundum. Kızımın telefonuna WhatsApp üzerinden İnsan Kaynakları Departmanı Kayıt Sorumlusu olduğunu ileten bir kişi ön başvurusunun olumlu sonuçlandığını ve başvurusunu tamamlamak için iletişime geçtiğini içeren bir mesaj göndermiş.

Kızım numarayı gönderince aramak istedim fakat sadece WhatsApp araması ve mesaj ile iletişime geçilebilir durumdaydı. Normal aramalara ve mesajlara numara kapalıydı. Sonrasında kişiye kızıma gönderilen mesaja istinaden iletişime geçtiğimi ve velisi olduğumu detaylı bilgi almak istediğimi ilettim. Kızımın adını sordu cevapladım. Kızıma gelen mesajda sadece yardım vakfından iletişime geçtiği yazıyordu. Kişiye tam vakıf ismini sordum Rota Eğitim vakfı cevabını verdi. Vakıf kaydını Başarı ile tamamladığım takdirde 8 ay geri ödemesiz burs alacağını iletti. İlk sorular klasik Hangi Üniversitede okuyor, Kaç yaşında, kaçıncı sınıf, daha önce KYK ya da farklı bir burs alıp almadığımızı, anne baba sağ mı, anne baba çalışıyor mu şeklinde klasik sorular sordu ve mesaj ile cevapladım. Son soruda telefon modeli ve hesap onayı yaparken NFC özelliği olması gerektiği bu nedenle telefonunuzda var mı yok mu kontrol edelim dedi. O mesaj sonrası Cuma başvuru yaptığım https://www.rotavakfi.com/basvuru-yap ve https://www.rotavakfi.com/ linkli web sitelerine girmek istedim her ikisini de girilemiyordu. NFC özelliği nedir diye arattığımda ise telefonunuzu kısaca bankamatik olarak kullanabilecekleri bir uygulama.

Kişiye NFC olmadığını, ayrıca web sitelerine neden ulaşamadığımı sordum. Daha sonrasında da kusura bakmayın malum burs vadiyle gencecik insanları yanıltanların olduğunu, maddi durumu olmadığı için bir umutla burs başvuru yapan çocukların olmayan parasına gözünü dikmiş insanlar olduğunu bu nedenle bir veli olarak bu konularda tedirgin olduğumu ilettim.

Kişi Tamam sorun değil bu dedikleriniz çamur atma suçuna girer sonuçta size zorla bir şey yaptırmadık konuştuklarımız kayıtlı, sizi mahkemeye veriyoruz yarın karakoldan ararlar diyerek anında beni engelledi. Numarasını araştırdığımda yeni alınan biri hat olduğunu öğrendim. Rota insani yardım derneğini aradığımda ise kesinlikle bu web sitelerinin kendileri ile bir bağlantıları olmayacağını, kendilerinin WhatsApp üzerinden asla mesaj ile iletişime geçmediklerini ilettiler

Buluc Vakfı Yanıltmacası!

16 Eylül 2024 23:20