Birevim Mağduruyum Haksızlığa Uğradım

Gülten
28 Mayıs 2023 15:50

Birevim mağduruyum. Ben 2019 uzun kasım ayında 250 binlik projeye girdim. 70 bin yatırdım, 20 binini dosya masrafı olarak saydılar, 50 bin peşinat. Ayda 1600 küsur ödeme ile 22 ay sonrası teslimat olacaktı. Birkaç aydan sonra pandemi olunca ödemelerde zorlandım. Gidip iptal edim dedim, bu defa 20 bin yanar dendi. Sonra bende projemi 2020'de düşürdüm, 130 bine ayda 960 ödemeye başladım. Taksitleri nasılsa nakit teslimatta yapıyoruz. Demişlerdi en başta imzaları atınca. 6 ay sonra teslimatı 2021'in temmuzda alacaktım, bu BDDK süreci girdi, mecburi 4 ay ertelemeyi kabul ettim, tabi hala nakit verecekler sanıyorum. Kira destek yardımı olarak devam ettim ödemeye, zamanı gelince yani aralık ayı nakit ödemeyi BDDK kaldırdı, mutlaka ya ev ya araç ya arsa alınması gerek dendi, burada çok büyük haksızlık ettiler.

Ben nakit bekliyordum, yoksa ertelemeyi kabul etmeyip temmuz ayında içeride birikmişimi alıp küçükte olsa bir yatırım yapıp o paramı değerlendirebilirdim. Zaten en zoruma giden devlet bize bu hakkı vermiş, istediğiniz yere şikayet edin diyorlardı. Neyse yapacak bir şey yoktu artık, bulaşmıştım bir kere, en az zarar ile nasıl kurtulabilirim, ona bakıyordum. Ben de araca çevirdim ama bu defa baktım araç fiyatları evden daha fazla çıkmış, millet elinde ne varsa kafasına göre zam yaptı. Bu defa iptal edip içerideki birikmişimi istediğimde hem 4 ay sonra hem dosya masrafını %30'u kesilecek, hem de kira destek yardımı da geri çekilecek. Böyle saçmalık olur mu, madem kira desteğini geri çekiyorsun, o zaman temmuzdan aralığa kadar beklediğim o 4 ayı da geri çekin... Ve iptal ettim, bu defa iptal ettiğim için 4 buçuk ay gibi bir süre yine beklettiler, prosedür öyleymiş.

Sanki kendileri ilk başta imzayı attırdıkları prosedüre uymuşlar gibi. Neyse vermediler yine paramı, tâki 4 buçuk ay daha bekleterek bana 2022'nin nisanın 29'unda 82 binin %30'u dosya masrafı kesintili bir şekilde 75.600 verildi. Ben zaten 3 yıl önce 70 bin para ile başlatmıştım projemi, tam 3 yıl sonra 76.500 olarak bana geri verdiler. 3 yıl geçti. Allah'tan korkun, o paramı kullandılar, kârını alıp bana vereceklerini çöpe attılar, çünkü bu süreçte doların uçuş yaptığı döneme denk geldi. Benim para içeride Türk parası olarak değer kaybederken, dışarıda ev, araba, arsalar tavan yaparak zamlandı. Kimsenin bu şekil bir haksızlığa uğradığını düşünmüyorum. 🤷‍♀️😕 lütfen devlet büyüklerimden yardım talep ediyorum. Ben 3 çocuklu dul bir bayanım ve şu an yüksek kiralarda perişan olmuş durumdayım.

profile profile profile

Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Birevim Perişan Etti, Hayallerimizi Yıktı

Fatih
07 Ocak 2024 18:13
Selami sonuçtan hiç memnun değil

Selami
07 Haziran 2023 18:05

Nursin
20 Eylül 2023 11:40
Muhsin sonuçtan hiç memnun değil

Muhsin
27 Haziran 2023 00:59