Yanıltıcı Telefon Araması İle Hesap Dolandırıcılığı

07 Kasım 2024 15:38

02.11.2024 tarihinde, saat 13:50’de 08506401219 numaralı telefondan arandım. Arayan kişi Akbank banka hesabımdan, M** İ** isimli hesap sahibine transfer işlemi yapılıyor olduğunu söyledi. Bu işlemi onaylayıp onaylamadığımı sordu. Bende bu işlemi onaylamadığımı ve bilgim dışında olduğunu söyledim. Arayan kişi, bu işlemin iptal edilebilmesi için telefonuma gelen şifreyi tuşlamamı istedi. Bunun üzerinde bende işlemin iptal edilebilmesi için bu şifreyi tuşladım. Ancak arayan kişiler bu şifre ile hesabıma giriş yapmış ve hesabımdan para çalınmış. Durumu anlayınca hemen Akbank ile iletişime geçtim, hesaplarımı dondurdum, ve yapılan işleme itiraz ettim. Hesabımdan bilgim ve iznim dışında 15.452.00TL transfer yapan kişilerden şikayetçiyim.

Serdergeçti
Serdergeçti

Böyle kafalara müstahak!. Devlet makamları her gün her yerde her türlü ikazı yapıyor, hâlâ en mahrem bilgilerini, şifrelerini veriyorlar! Adı üstünde: Şifre! Hiç kimseye söylenmeyecek bir şey! ATM'de birisi yardım istese yönümü döner, "şifreni gir" derim. Her bir ekranda ne yapmak istediğini sorarım; ilgili tuşa kendisi basar. Bir ıban veya hesap numarası ya da meblağ girilecekse kendisi yazar. İşlem sonunda fiş alır, okuturum. Okuması yoksa bankada bir vezneye anlattırırım.

Havva
Havva

Aynı gün aynı saatlerde aynı numaradan ben de arandım ve hesabımdan iki farklı kredi çekildi bir tanesi iade oldu ilk çekilen kredi iade olmuyor

03 Aralık 2024 09:43

04 Aralık 2024 22:31