Para İadesi Sorunu

26 Ekim 2024 14:16

Malum firma üzerinden fon, hisse ve ıpo alım-satış işlemi yaptık. %600 kar elde edince, istediğimiz zaman sistemden çıkabileceğimiz söylendi. Ancak şu an paramızı da alamıyoruz ve sistemden de çıkamıyorum. Yatırım yapmak için internet üzerinden araştırma yaparken QNB Finansbank temsilcisi olduğunu belirten bir şahsın asistanı olduğunu söyleyen başka bir kişiden davet mesajı aldım. Tarafıma bir link gönderdiler ve o link üzerinden telefon numaram ile giriş yaptım. Kimlik bilgilerimi verdim. Kurumun benim adıma başvuru yapacağını söylediler. Daha sonraki araştırmalarımda şirketlerin bu kuruma hesap açabildiğini internet üzerinden ve şikayetlerde öğrendim. İlk önce william blair adlı yere başka bir IBAN üzerinden para yatırmamı talep ettiler. Küçük bir miktar yatırdım, daha sonra yatırım artırma talepleri geldi. Ben de elimdeki nakit miktar ve bir miktar kredi çekerek toplam 1.200.000 TL'ye yakın para yatırdım. Sonra, şahsın yönlendirmesiyle ıpo başvurusu yaptım; parayı tamamlayamayınca yatırdığım parayı ipotek ettiler. 18.10.2024 tarihinde anlaşmanın son bulacağını, bu tarihten sonra yüzde üçten başlayarak artan oranlarda sistemin işletim ücretini haftalık artıracaklarını söylediler. Süreç farklı bir hukuksal alana gidiyor diye komisyon ücretini ödemeyi kabul edip tekrardan bir kredi çektim 500 küsur 1000 TL'ye yakın para kredi olarak ayrıca ödeme yaptım farklı farklı zaman diliminde farklı farklı hesap numaralarına fakat komisyon ödendikten sonra hiçbir şekilde bir problem paramın hesabıma geçmesi için uygulama üzerinden hesabıma aktarılıp bloke de kaldığını söyleyerek vergi dairesi ile ilgili hukuki bir süreç olduğunu söyleyip paramı iade etmiyorlar. Şimdi de %10 oranında ayrıca para istiyorlar. Vergi parası olarak bu ve bundan sonra bilgim ve ıslak imzam olmadan adıma düzenlenmiş belge, fatura, kredi, kredi kartı başvurusunu kabul etmiyorum. Elimde bulunan dekont ve yazışmalar ile savcılığa ve polise şikayette bulunacağımı buradan bildiririm.

Yorumlar (6)

Fatma

Arkadaşlar çözüm bulan var mı. Bende aynı durumdayım. Lütfen bilgisi olan yazsın.

Fatma

İrtibata geçme imkanı yok mu arkadaşlar. Çözüm bulan var mı. Şikayet ettim ama hiçbir cevap alamadım. Sizlerden çözüme ulaşan var mı. Meydan kalmış bu dolan dirici Lara. Hakkımızı nasıl arayacağız maalesef destek yok. Sahipsiz adalet arıyoruz. Geçmişler olsun.

Cumhur
Cumhur

Arkadaşlar niye böyle şeylere kanıyorsunuz ki. Fon alıp satmak için ideal sertifikalı kurumlar var. Onlar dışında işlem yapmayın

Bende aynı durumdayım, telefon numaralarını hiçbiri aktif değil, zaten olan numaralardan da engellemişler. En son bir milyonluk ıpo ödemesi istediler Odemeyince güya puan düşük dediler, para kaldı. Ama savcılıktan hiç ses çıkmadı maalesef

Ahmet
Ahmet

Merhabalar aynı durumdayım bende çözüm bulabilen var mı acaba

Gürkan
Gürkan

Merhaba hanımefendi aynı durumdan bende muzdaribim iletişime geçebilir miyiz?

17 Temmuz 2024 17:31

05 Eylül 2024 15:05