P***a Şüpheli İşlem Bildirimi!

06 Eylül 2024 11:02

Ürün ve hizmetlerinizi hiçbir şekilde kullanmamama rağmen 04.09.2024 tarihinde şahsi telefon hattıma Papara resmi SMS kanalından "P***a üyeliğini tamamlamak için şifreniz... Kimseyle paylaşmayınız. B356" şeklinde bir mesaj geldi. Başka bir kullanıcınızın üyelik oluştururken numarayı yanlış girmiş olabileceğini ve şifre paylaşılmadığı sürece sorun olmayacağını düşündüğüm için konunun üzerinde durmadım.

06.09.24 gece 01:50'de numarama "Bir ay boyunca 5 farklı kişiden 5.000 TL ücretsiz ödeme alma limitin doldu. Bu ay, bu 5 kişiden farklı olarak, 6. Kişiden gelen transferden itibaren tüm ödeme alma işlemlerinden %3,57 (BSMV dahil) işlem ücreti alınacak. B356" şeklinde bir mesaj daha geldi.

Şahsi numaramla, benim onay ve rızam dışında açılan bu üyeliğin hiçbir şekilde benimle ilgisi olmadığı, hesabın yasadışı bahis ödemesi vb. İllegal bir amaçla kullanılabilme ihtimaline karşı, tarafınıza konu hakkında herhangi bir sorumluluğum ve bilgim olmadığını bildirmek isterim. Konu hakkında incelemenizi ve desteğinizi rica ediyorum.

Atakan
Atakan
09 Eylül 2024 15:47

Papara'nın dönüş yaptığı mailde, belitmiş olduğum numaranın bana ait olduğunu ispatlayabilmem için BTK'dan bir belge sunmam istendi. Belgeyi kendilerine mail ile ilettikten sonra aşağıdaki yanıtı aldım; "İlettiğiniz telefon numarasının kayıtlı olduğu hesap güvenlik politikamız gereği kapatılmıştır. Bu sebeple ilgili hesaptan telefon numarası kaldırma işleminizi gerçekleştiremeyeceğimi üzülerek belirtmek isterim." Bu maile verdiğim cevabı hem aynı sorunu yaşayan kullanıcılar hem de Papara ekibinde daha geniş bir kitleye ulaşması için aşağıda paylaşıyorum; "Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Süreç hakkında en merak ettiğim hususu size danışmak istiyorum. Numarama gelen aktivasyon kodunu kimseyle paylaşmamama rağmen karşı tarafın hesabını nasıl aktive ettiğini ve işlem yaptığını öğrenebilir miyim? Eğer güvenlik politikanızda buna karşı bir önlem yoksa bu çok ciddi bir güvenlik açığı ve KVKK kapsamında şirketinizi çok zora sokabilecek bir husus. Bu durumda herhangi biri kafasından numara sallayarak yasadışı işlemler için (illegal bahis ödemesi vb.) herhangi bir şekilde hizmetlerinizi kullanıp gerçek şahısları kanunen zor durumlara sokabilirler. Bu durumdan doğacak haklı bir davada da şirketiniz ciddi sorumluluk altında bulunuyor. Kullanıcınız ya da müşteriniz değilim ama ileride başka kişilerin ya da şirketinizin bu açıktan ötürü sorun yaşamaması için en kısa sürede bu güvenlik açığını önlemek ve kişisel verilerin (mail, telefon numarası vb.) kayıt yapan kişiye ait olduğunu %100 teyit etmeden, sisteminizin kaydı yapan kişiye işlem yetkisi vermemesini sağlamanız gerekmekte. Bu yapıcı geri bildirimimi kabul edip önlem alırsanız herkesin faydasına olacağını düşünüyorum."

23 Temmuz 2024 18:27

Hesabım Bilgim Dışında Açıldı!

07 Ekim 2024 19:10
Bilal sonuçtan hiç memnun değil

31 Mayıs 2024 12:43

28 Kasım 2024 23:21