Bahçeşehir Koleji Özel Okulların Kitap Ücretleri Hakkında Bakanlık Açıklaması

30 Temmuz 2024 12:51

Özel okul kitap ücretleri ile ilgili bakanlık sayfasında ilgili açıklama! Özel okullar denetlenecek. Yeni düzenleme ile ayrıca 'derslerde bakanlık onaylı ders kitaplarının okutulmasını sağlama' konusunda, özel okulların kurucu ya da kurucu temsilcisi ile kurum müdürüne de çeşitli sorumluluk getirildi.

Bakanlık, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren özel okulları okuttukları ders kitapları açısından denetime tabi tutacak. Bu kapsamda denetimlerde derslerde okutulan ders kitabının bakanlıkça ücretsiz dağıtılan kitaplar olup olmadığına bakılacak. Cezai müeyyide uygulanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni düzenleme kapsamında, talep edilip edilmediğine bakmadan, tüm özel okullara öğrenci sayısı kadar ders kitabını ücretsiz gönderecek.

Ders kitabını kullanmayan özel okullara özel öğretim kurumları kanunu'nun 7. Maddesindeki cezai müeyyideler uygulanabilecek. Bu madde, söz konusu fiilin tekrarı halinde brüt asgari ücretin 20 katına kadar idari para cezasına ve kurum açma izni ve çalışma ruhsatının iptaline kadar gidebilecek kademeli bir cezai müeyyideyi öngörüyor.

Ercan sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2024 08:19
Bahçeşehir Okulları'nın Kitap Ücretlerine Yaptığı Fahiş Zamlar

Özel Okullarda Kitap Ve Dijital Platform Ücretlerinin Haksızlığı

09 Temmuz 2025 13:53

Bahçeşehir Koleji Fahiş Kitap Ücreti

22 Temmuz 2024 14:26
Bahçeşehir Koleji Fahiş Kitap Ücreti
Muammer sonuçtan hiç memnun değil

20 Temmuz 2024 08:45
Esra sonuçtan hiç memnun değil

17 Temmuz 2024 09:53