Mehmet sonuçtan memnun değil

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Üniversite Yurtlarında Yaşanan Sorunlar

27 Temmuz 2024 00:21

Merhabalar,
Oğlum 2 yıl önce Bahçeşehir Ün. Tıp Fakültesi'ni tam burslu olarak
kazanınca biz Başakşehir'de oturduğumuz için yurt arayışına girdik. Merdivenköy Erkek Öğrenci Yurdu okuluna 300 mt mesafedeydi. İşleten İnsan Vakfı ile görüşüp kaydımızı yaptırdık. Ancak ertesi yıl yurdu Hüdayi Vakfı devraldı. Sosyal faaliyetler de olacağını ve katılımın mecburi olduğunu belirttiler. Daha sonra bu katılımlara göre puan vereceklerini ve puanı düşük olanın atılabileceğini söylemişler. Birer tıp Fakültesi mezunu ve uzun süre devlet yurtlarında kalanlar olarak annesi de ben de (oğlumuza bu fikrimizi belirtmesek de) bunun sosyal programlara katılımı artırmak için kullanılan bir söylem olduğunu düşünmüştük. Aslında biz de oğlumuzda bu sosyal faaliyetlerden memnunduk ve yoğun ders çalışma dönemlerinin bir mola olur diye düşünmüştük. Ancak Bahçeşehir Ün. Tıp Fakültesi, bizim okuduğumuz tıp fakültelerine göre ilk iki yıl çok daha yoğun bir program uyguluyor ve çocuklar bu dönemde her ay sonunda sınava girdikleri gibi yıl sonunda da finalleri oluyor. İnsan Vakfı, bu yoğun tempoyu bildiklerinden Tıp Fakültesi öğrencilerini ayrı bir katta toplamış ve onlara karşı daha anlayışlı davranmıştı. Ancak aynı anlayışı Hüdayi Vakfı döneminde göremedik. Ki oğlum, fırsat buldukça konferanslara katılıyor ve bundan da ayrıca hoşlanıyordu. Hatta birinci dönem sonunda yapılan gece kalmalı sohbet programına da katılmış ve yapılan yarışmada ödül bile almıştı. Ama ikinci dönem hem sosyal programlar azaldı hem de oğlumun temposu arttı. Villada ki yıl sonu sohbet toplantısı hem yine bir sınav dönemine rastlamış hem de yurt dışından abileri gelmişti. Onlarında zamanı az olduğundan yurt müdüründen izin istediğinde "ben sana git veya gitme diyemem, kararı kendin ver ama yıl sonunda bunun olumsuz etkisi olabilir " gibi garip bir cevabı olmuştu. Üstelik "1. Dönemin puana etkisi %30,2. Dönemin %70 miş", niyeyse artık. Yıl sonunda, yurtlar kapandıktan 10 gün sonra yurt puanı düşük diye aynı oda da kalan ve aynı fakültede olan bir arkadaşıyla beraber yurttan atıldıkları şeklinde bir mesaj geldi. Oğluma isterse genel merkezle görüşebileceğimi, bu haksız ve hukuksuz kararı geri almalarını isteyebileceğimi söyledim ama o, artık o yurtta kalmak istemediğini ve onlarla muhatap olmak istemediğini belirtti.
Bütün bu hikayeyi, yeni bir yurt arayışıyla İstanbul'a gelecek öğrenci ve velileri bilgilendirmek için yazdım. Hüdayi Vakfı yurtlarında böyle gariplikler var, bilginiz olsun.

İnsan Vakfı Psikolojik Şiddet, Haksızlık, Adaletsizlik

23 Eylül 2024 23:27

İnsan Vakfı Burs Başvurusu Kişisel Bilgilerim Tehlikede

25 Eylül 2024 00:37
Şeyda sonuçtan hiç memnun değil

Muş Vakfı Burslarında Adaletsizlik Ve Torpil İddiası

31 Ekim 2024 00:53