Tugba sonuçtan hiç memnun değil

Assistt Şirket Güvenliği Adı Altında Şüpheli İş Teklifi

Assistt Şirket Güvenliği Adı Altında Şüpheli İş Teklifi
27 Eylül 2024 18:00

27/09/2024 saat 16:50 sularında (538*********63 numaralı telefondan Assist tarafından İK departmanında çalışan ve adının M**** olduğunu söyleyen bir birey aradı. İş sürecini ve hakları anlattıktan sonra, uygun olup olmadığımı sordu ve eğitim başlayacak dedi. Fakat size ekipman yollayacağımız için şirket güvenliği açısından teyit gerekir. Bu yüzden Papara'yı indirip size sunacağımız hesap numarası ile başlangıç yapacağız denildi.

10 yıllık iş tecrübesi olan bir birey olarak, eski bir bankacı olarak sürecin şu an mantık dışı ilerlediğini ve olması gereken sürecin bu olmadığını ifade ettiğimde tarafıma bir format üzerinden oluşturulan KVKK formu iletildi. Ama zaten sadece alıntı gibi görülüyordu.

Bu sebep ile şu an güven duymadığım için önce araştırma yapmayı tercih ediyorum. Sonra mantığıma yatarsa iş anlamında görüşme sağlarım dedim. Sonra tabii internete sadece Asistt Papara yazmamla aynı kurgunun birçok kişiye yapıldığını görmüş oldum.

Nazlı
Nazlı

Bir mağduriyet yaşadınız mı daha sonrasında

Tugba

Hayır ben zaten Papara işlemi yapmadım. Araştırmadan teklifinizi kabul etmiyorum dedim kapattım.

Hülya
15 Eylül 2024 18:49