Armut’ta Hesap Silinemiyor, Telefon Numarası İzin Almadan Paylaşılıyor
Armut’a, bir hizmeti sadece denemek amacıyla kayıt oldum ve telefon numaramı girdim. Numaramın sistemde diğer kişilerle paylaşılacağını bilmediğim için bu konuda herhangi bir bilgilendirme ya da onay aldığımı da hatırlamıyorum. Kayıt olduktan sonra ertesi gün içinde en az dört farklı kişi tarafından telefonla arandım.
Bunun üzerine hesabımı silmek ve bilgilerimin sistemden tamamen kaldırılmasını istedim, ancak “hesabınızı silemiyoruz” şeklinde bir e‑posta aldım. Hem hesabımı kapatamıyor olmam hem de telefon numaramın paylaşılmaya devam etmesi beni rahatsız ediyor.
Telefon numaramın ve kişisel verilerimin Armut sisteminden tamamen silinmesini, hesabımın kapatılmasını ve numaramın başka kullanıcılarla paylaşılıp paylaşılmadığı konusunda açık bir şekilde bilgilendirilmek istiyorum. Bu konuda acil olarak yardımcı olunmasını talep ediyorum.
Merhaba , Bizimle iletişime geçtiğiniz için çok teşekkür ederiz. Talebinizle ilgili size en kısa zamanda dönüş yapacağız. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra "Veri ve Gizlilik" menüsünün altında yer alan "Hesabımı Sil" bölümünden hesabınızı silebilirsiniz. Eğer mobil uygulama kullanıyorsanız uygulamayı güncellemenizi öneriyoruz. Hesabınızı silerseniz Armut'u yeniden kullanmak için yeni bir hesap açmanız gerekecek. Sadece bir süreliğine Armut kullanmaya ara vermeyi planlıyorsanız yine aynı menüden hesabınızı dondurmayı tercih edebilirsiniz. Bize her zaman ulaşabilirsiniz. Sevgiler, Armut Müşteri Deneyim Ekibi
Merhaba, Yaptığımız görüşmelerde konuyla ilgili sizlere bilgi verdik. Bizlerle iletişime geçtiğiniz çok teşekkür ederiz. Bize her zaman ulaşabilirsiniz. Sevgiler, Armut Müşteri Deneyim Ekibi















