Vega Sigorta'dan Rızam Dışında Yapılan Poliçelerle Maddi Kayıp

13 Ekim 2024 01:252.053

Vega Sigorta Acentesinde 2019 yılında bir defa sigorta yaptırdım. Kredi kartı bilgilerimi verdim. 2024 yılında Kredi kartımdan olağan üstü sigorta harcaması sonucunda ek hesabımdan eksi 60.000 TL bakiyeye düşünce yıl içerisinde yaklaşık 190.000 TL prim ödemesi ile rızam dışında kaza, hayat, konut ve sağlık sigortaları tanzim edildiğini fark ettim. E-devlet üzerinden çocuklarım inceleyince 2019'dan bugünkü tarihe kadar sürekli poliçeler tanzim edildiğini fark ettim. 2024 yılında Sadece bir yıl içerisinde 15 adet Ferdi Kaza Sigortası ne amaçla yapılır bunun açıklaması nedir? 75 yaşında sadece emekli aylığı ile geçinen biriyim. Ben bu işlerden anlamam. Süreç içerisinde bu kadar büyük bir kayıp yaşayınca artık çocuklarımdan yardım istediğim için durumun farkına varabildim. Benim şu ana kadar uğradığım kayıp üstesinden gelemeyeceğim kadar büyüktür.
Öncelikle bu acente ne kadar poliçe tanzim etmişse bu poliçeleri sonlandırmasını ve haksız olarak benden tahsil etmiş olunan paraların iade edilmesini istiyorum. Aksi takdirde ilgili sigorta şirketleri, sigorta düzenleme kurulu ve adli mercilerde hakkımı arayacağımı bildiririm. Çünkü emekli maaşım ile bu durumun üstesinden gelmem mümkün değil.

1 Destek
Ali
13 Ekim 2024 01:25

Kredi kartımdan yapılan çekim işlemlerine ilişkin görüntü ekte yer almaktadır. Ben 15.000 TL maaş alan bir emekliyim sadece poliçeler için bir ayda 21.000 TL alınmış bunu nasıl ödeyebileceğimi düşünüyorsunuz.

Ali
30 Ekim 2024 21:29

Önce arayıp zararınızı tazmin edeceğiz dediler ama önce şikayetimi kaldırmam gerektiğini belirttiler ben şikayeti kaldırmayacağımı önce zararı tazmin etmelerini belirttim. Zararı belirtince biz öyle bir şey demedik diye cevap verdiler. Konuyu hukuk nezdinde çözmek için girişimlere başladık. TOBB Sigortacılık Müdürlüğü, Sigorta Bilgi Merkezi ve Savcılığa başvuruyorum.

Vega Sigorta Şirket Bilgimiz Olmadan Sigorta Yapıyor

4 Haziran 2024 11:171.554

"Vega Sigorta şirketi ilerleyen süreçte aktif poliçeler için para iadesini hesaba aktardı. Teşekkürler..."