Tusdata Son Sınıfta Dershaneden Kaydımı Düşürdü.

Tusdata Son Sınıfta Dershaneden Kaydımı Düşürdü.
26 Eylül 2023 18:00

Hepimiz bildiği bir dershane olan Tusdata tarafından haftalardır mağdur ediliyorum. Yoğun bir Tempo içinde ders çalışmaya çalışırken resmen bir yandan da haklarımı aramak zorunda kaldım. Avukatlarla da görüşerek hem maddi hem de manevi olarak bu olayda yıprandım. 5. Sınıfta sınıf tekrar yaptığım için 6. Sınıfta kaydımı düşürerek haklarımı iptal etti. Ben dershaneye dönem 2 öğrencisi iken yani 31 Mart 2019 tarihinde kaydoldum ve 20 taksitle beraber tüm borcumu da eksiksiz bir şekilde tamamladım. O sene içinde başvururken fiziki olarak imzaladığım sözleşmenin 32. Maddesine göre bir kursiyer ; "-5. Sınıflar 1 yıl sınıf tekrarı yapması halinde Bu durumlarını açıklayacak resmi belge getirmeleri halinde talepleri işleme konabilir. 6 sınıflar mezun olmadan haziran ayında okuldan belge aldıkları takdirde dönemleri yine kendi şubesinde uzatılabilir'' şeklindeydi. Bende dönem 5 de sınıf tekrarı yaptım ve şube müdürüne de sözlü olarak gerekli bilgiyi verdim. Ama bana hiçbir zaman yazılı bir şekilde de vermem gerektiği söylenmedi ayrıca hiçbir zaman bize bu maddeden bahsedilmediğini de belirtmek istiyorum Ve şu an sen bize bilgi vermedin denilerek hiçbir şekilde dershaneden faydalanmama izin verilmiyor. Hakkım olan eğitimi almam engelleniyor. Gerekçe olarak ise bunu bize sonrasında zorla kabul ettirmek zorunda bıraktıkları geçerliliği olmayan bir sözleşmeye dayandırıyorlar. Offline dinlemek için sisteme girildiğinde çıkan ve bize kabul etmeme gibi tercih hakkı sunmayan bir sözleşme. Sözleşmeyi kabul etmezseniz sisteme giremiyoruz bile. Sözleşmede yazan madde ise biraz önce bahsettiğim eski sözleşmenin 32. Maddesiyle ilgili 27- Kursiyerin Tusdata’ dan tüm talepleri; • döne m değişikliği talebi, • fakültedeki sınıfta kaldığından dolayı dönem değişikliği talebi, •Üçüncü sınıf ve dördüncü sınıf kursiyerleri sınıf tekrarı yapması halinde, bu durumlarını açıklayacak resmi belge getirmeleri halinde talepleri bir defaya mahsus işleme konulabilir. Ancak, 5. Sınıf başladıktan sonra herhangi bir gerekçe ve herhangi bir yolla dönem uzatması yapılmaz" Bizlere zorla dayattıkları sözleşmeye dayandırılarak yapılan bu durum kabul edilemez. Sisteme girebilmek ve sahip olduğumuz eğitim hakkına tekrardan sahip olmak için zorla sözleşme imzalatılıyor bu şekilde ve bizlere söz hakkı tanınmıyor. Şu an bu sözleşmeden dolayı da belki benim gibi mağdur olan arkadaşlarım vardır. Ben sonuna kadar hakkımı yasal yollarla arayacağım, dava açacağım ve yapılan haksızlığa izin vermeyeceğim.

profile profile

Beyza
Beyza

Aranızda sorunu çözebilen var mı? Aynı durumdayız. Mahkemeye başvurmayı düşünüyoruz.

Ayşe
Ayşe

Merhaba. Sorunu çözebildiniz mi? Bende de aynı sorun mevcut.

Berkay
Berkay

Hocam sorununuzu çözebildiniz mi? Aynı sorundan muzdaribim.

Emre sonuçtan hiç memnun değil

Söz Verilen Online Erişim Hakkım Keyfi Olarak Engellendi

09 Eylül 2025 12:11