Topkapı Okulları 2.500 TL Borçların Silinmesi İle İlgili Kanunun Uygulanması!

04 Haziran 2024 22:15

2500 Türk Lirası altındaki borcum, maalesef bir sene geçmesine rağmen silinmedi. 9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan geçici madde 3 - (1) 19 Ekim 2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren varlık yönetim şirketlerince, bankalardan 15 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla devir ve temlik alınan ve bu Kanun'un yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ana para takip bakiyesi 2500 Türk Lirası ve altında bulunan bireysel nitelikli her türlü kredi sözleşmesinden kaynaklı alacakların ana para takip bakiyesinin yarısı; kalan ana para, faiz, masraf, vekalet ücretleri ve benzeri alacakların takibinden feragat edilmesi şartıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna aktarılan tutardan Fon'un iştiraki olan varlık yönetim şirketi aracılığıyla ödenir. Bu kapsamda tasfiye edilecek tutar, bir gerçek kişinin tüm varlık yönetim şirketlerine olan borç toplamı dikkate alınarak tespit edilir. (2) Bu madde kapsamında alacaklı kuruluşlar tarafından tahsil edilen tutarlar nedeniyle lehe alınan paralar, banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisnadır. Tasfiye edilen alacaklar için 5411 sayılı Kanun'un 143. Maddesi'nin altıncı fıkrasında yer alan istisna düzenlemesi kapsamındaki 492 sayılı Kanun'a göre alınması gereken icra tahsil harcı ve vazgeçmeye ilişkin harç ile 2548 sayılı Kanun'un 1. Maddesi'nde düzenlenen harç alınmaz. (3) Bu madde kapsamında tasfiye edilen alacaklar nedeniyle borçlu veya vekili tarafından, varlık yönetim şirketlerinden veya Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vekalet ücreti, yargılama gideri ve benzeri başka bir hak ve alacak talebinde bulunulamaz. Kapsama giren alacaklara karşılık maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra varlık yönetim şirketlerince yapılmış tahsilatlar, bu şirketlerce borçlusuna iade edilir. Sayın Gelecek Varlık yetkilileri, siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kanunlarına göre kurulmuş birer kuruluş olmanıza rağmen, neden devletin çıkarmış olduğu bu yasayı dikkate almayarak, benim gibi binlerce vatandaşı mağdur ediyorsunuz? CİMER başta olmak üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) şirketiniz hakkında şikayet ve suç duyurusunda bulundum. Eğer dosyamın kapatılmış olduğunu bankalara bildirmezseniz, bir hafta içinde hakkınızda Türkiye Cumhuriyeti Savcılıklarına da suç duyurusunda bulunacağım. Tekrar ivedilikle bankalara dosyamın kapatıldığını bildirmenizi ve borcumun silinmesini rica ederim.

Ali
Ali
11 Haziran 2024 18:39

Konuyla ilgili görüşmede yasanın geçersiz olduğu hakkında söylemler oldu CİMER'e bilgi verildi CİMER'den araştırma talep edildi Bilgi verildi CİMER'den bilgilendirildi

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Memnuniyetsizliği

12 Ocak 2024 09:47
Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Yemek Farkı Ücreti

06 Mayıs 2024 13:21
Özkan sonuçtan hiç memnun değil

23 Ekim 2023 11:59
Veli sonuçtan hiç memnun değil

BJK – Kabataş Vakfı Okulları Ön Kayıt Parasını Yatırdık. Fakat Geri Alamıyoruz

06 Mart 2024 12:16