Hamide sonuçtan hiç memnun değil

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi Kanuni Şeker Yükleme Odasında Tesettürlü Laciver Giyimli Kadın

26 Şubat 2024 12:14

26.02.2024 tarihinde saat 10.21'de Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gebe polikliniği için üçüncü randevuma gittim. Doktor hanım, Z***** Ö***** Y****, şeker yüklemesi yapılması gerektiğini söyledi. Şeker yükleme odasına gittim. Kapıyı çaldım ve içeri girebilir miyim diye sordum. Yüzüme sert bir şekilde bakıldı ve 'hasta var' diye bağırıldı. Hasta çıktığında içeri girdim ve kapıyı kapatırken rüzgar nedeniyle kapı elimden kaçarak çarptı; bu tamamen istemsiz bir hareketti ve kesinlikle bilerek yapmadım. Olayı açıklamama rağmen, orada çalışan lacivert takımlı, tesettürlü ve gözlüklü bir bayan tarafından psikolojik şiddete maruz kaldım. Kendisine bu şekilde davranamayacağını, Suriyeli olmadığımı ve bu ülkenin vatandaşı olduğumu ifade ettim. İşimi yapmam gerektiğini ve işime dönmem gerektiğini söyledim. Ancak bana, 'Bunları git başka yerde yaptır' dedi. Ben de bu ülkenin vatandaşı olduğumu ve ülkemin haklarından yararlanmak istediğimi belirttim. Bana bir randevu tarihi verdi ancak sadece saat yazmış, tarih belirtmemişti. Üstelik, 'Bunları yazıyorum, sen algılayamazsın, şimdi detaylı anlatacağım' diyerek sert bir mizaçla bana hakarette bulundu. İlk odaya geldiğimde hasta olduğunu anlamadığımı belirtmiştim ve bu yüzden bana saygısızca davrandı. Bu kadın yüzünden şeker yüklemesi yaptıramadan hastaneden ayrılmak zorunda kaldım. Sağlığım tehdit altında ve 6 aylık hamile olarak psikolojik şiddete maruz kaldım. Daha önce de başka hastaların doktorlar ve sekreterlerle tartıştığına şahit oldum. Hasta yönetiminde ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum ve hastalara insan muamelesi yapılmadığını gözlemledim. Devletin imkanlarından faydalanmamız için gerekli çabayı göstermediklerini düşünüyorum. Orada çalışan kadının cezalandırılmasını talep ediyorum. Eğer çalışmak istemiyorsa istifa edebilir, zira atanmayı bekleyen binlerce genç var. Mağdur olduğumu düşünüyorum ve gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Dosyalarda çalışanın yarım yamalak işlemi mevcut.

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi Doğum Esnasında Zorla Taburcu Edilmek

25 Temmuz 2024 22:11

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Randevusunda Yaşanan Tatsız Deneyim

13 Şubat 2024 23:23
Neşe sonuçtan hiç memnun değil

Randevu Saatinde Doktorun Yokluğu Ve İlgisiz Muayene

17 Mart 2025 00:14