Nizamettin sonuçtan hiç memnun değil

10 Haziran 2024 11:20

06.05.2024 tarihinde Çakıroğlu Skoda'dan 2024 model Yeni Kamiq Premium 1.0 TSI 115 PS DSG satın aldım. Araç 20 günlük ve 1400 km'deyken 27.05.2024 tarihinde airbag arıza uyarısı verdi. Arızayla ilgili And Skoda Yetkili Servisini aradım ve arızayla ilgili yapabildikleri tek şeyin arıza kaydını silmek olduğunu söylediler. Bu araçla ilgili şikayetlerin son zamanlarda arttığını, aradığım diğer yetkili servislerden ve internet şikayet sitelerinden öğrendim. 2024 model Skoda Kamiq'lerde yazılımdan kaynaklandığı düşünülen bir sorun mevcut ve çözüm olarak sundukları tek şey, arıza kaydını silmek! Daha sonra aracı satın aldığım bayiyi (Çakıroğlu Skoda) aradım ve konunun muhatabının kendilerinin değil, Skoda Türkiye distribütörü Yüce Oto A.Ş. (Tel: 4447780) olduğunu söylediler. Yüce Oto'yu arayıp, aracın iadesiyle ilgili bir talep oluşturdum. Bu talep doğrultusunda dönüş yapan Yüce Oto yetkilisi, 2024 model Skoda Kamiq'lerdeki bu sorundan haberdar olduklarını, üretici firmanın bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığını ancak yazılımın gelip gelmeyeceği ya da ne zaman geleceğiyle ilgili kesin bir şey söyleyemediklerini ve üretici firmanın söz konusu arızanın bir güvenlik riski oluşturmadığı kanaatinde olduğunu belirtti. Devamında; araç garanti kapsamında olduğundan iade etmemizin söz konusu olmadığını, araç arıza verdikçe servisin gelip kaydı sileceğini söyledi. Üretici firma bunun bir güvenlik riski oluşturmadığını söylüyorsa bununla ilgili bir belge talebinde bulunmam üzerine, arıza kaydının silinmesiyle ilgili servis formu dışında bir belge verilemeyeceğini söyledi. 28.05.2024 tarihinde servis gelip arıza kaydını sildi ve araç 29-31.05.2024 ve 01.06.2024 tarihlerinde birer defa ve 02.06.2024 tarihinde toplam 11 km yol yaptığım halde aynı arızayı iki defa verdi. Araç, 08.06.2024 tarihinde de iki kez arıza uyarısı verdi. Her seferinde uygun bir yerde bekliyorum ve Acil Yol Yardımı gelip arıza kaydını siliyor. Sonuç olarak; araçta hava yastıkları bilinmeyen bir nedenden dolayı arıza uyarısı veriyor ve tek yaptıkları şey, araçtaki arıza kaydını silmek. Sonuç olarak, olası bir kaza durumunda hava yastıklarının açılıp açılmayacağı belirsiz. Ne bayi ne de distribütör sattıkları malın arkasında duruyor.

profile profile profile
16 Haziran 2024 21:55

Airbag arızası devam ediyor. Aynı araçta şimdi de multimedya ekran arızası medyana geldi. 2024 Yeni Kamiq'in sürüş esnasında verilen komuta nasıl tepki vereceğini bilemiyorum.

Yorumlar (13)

Samet
Samet

Airbag yazılımı gelmiştir bayi ile iletişime geçebilirsiniz

Aynı problemi bende henüz yeni yaşadım. 28.05.2024 tarihinde Skoda Aykan Adana Seyhan bayiinden Skoda Scala Monte Carlo modeli aldım. Henüz 486 km de 17.06.2024 tarihinde Antalya'ya ailemin yanına bayram ziyaretine giderken Adana otobanında dümdüz yolda bir anda airbag arıza uyarısı verdi aracım. Bayram olduğu için kimseye ulaşamadığımdan mecbur devam ettim yoluma. Süreç nasıl olacak bilmiyorum ama değişim talep edeceğim. Bu yazılımsal bir sorun deyip gönderemezler. Ben ailemle bindiğim arabada airbag arızası veren arabanın kaza riskini göze alamam. Ya airbag açmazsa? Sorusu hep olacak aklımda.

Skoda 2024 Model Yeni Kamiq Airbag Arızası

Skoda scala marka aracımın airbag arızasıyla ilgili buraya yazdığım şikayete tam 1 yıl olmuş. 10 günlük tatil sürecinden sonra döndükten sonra soluğu Skoda bayisinde aldım ve şikayetimi dile getirdim. Araca yazılım güncellemesi yapılacağını bildirip servise aldılar. Yaklaşık 1 saat sonra aracın yazılımını güncellediklerini söyleyip servis evrakıyla teslim ettiler. O günden beridir tam 1 sene geçmiş ve aynı sorunu yaşamadım. Halen bu sorunu yaşayan Skoda sahipleri varsa çözüm yazılım güncellemesi sonrasında halloldu bilgilerine.

Hüseyin
Hüseyin

Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar. İnternette düzgün bir açıklama da bulamadığım için seyir halinde aldığım "Safe CP" hatası ve "Airbag hatası" için Skoda yol yardımı aradığımda aracın yazılımı güncellenmeli dediler. Yetkili Skoda servisinde ücretsiz şekilde yeni sürüm (1790 olan firmware versiyonum 1798 oldu) yüklendi ve sorun düzeldi.

Nizamettin

Yazılım güncellemesini yapmıştım. Şimdilik sorun görünmüyor.

Caner
Caner

Yazılım güncellemesi yaptırdınız mı problem kalıcı olarak çözülebildi mi?

Zeki

Hocam değişim kabul etmiyorlar mahkeme yoluna gidelim CİMER'e de şikayette bulunalım

Zeki

Yazılım güncellemesi geldi diye birisi yorum yapmış doğruluk payı var mı acaba

Nizamettin

Firma yazalım güncellenmesi bekleniyor diye oyalıyor. Bayi distribütöre, distribütör de fabrikaya paslıyor. Fabrika bu durum güvenlik riski oluşturmuyor diyormuş. Ben CİMER'e şikayet ettim, Sanayi Bakanlığı ilgileniyor. Avukatlarla görüştüm, dava da açacağım. Süreç kısaca şöyle ilerliyor; davalar çok uzun sürebiliyor, 3 yıl sonra davayı kazandığınızda 2024'te ödediğiniz araç bedelini alıyorsunuz. Değişim talep edebilirsiniz. Değişim için hem aracı kullanmamalısınız, hem de bayideki eşdeğer araca mahkeme yoluyla tedbir koymanız gerekiyor. Avukatlar en mantıklı talebin, ödediğimiz araç bedelinden indirim istemek olduğunu söylüyor. Ayıplı mal satışından dolayı indirim isteyebilirsiniz. Bana ücretsiz bir bakım önerdiler, kabul etmedim. CİMER'in kısa sürede sonuç vereceğini düşünüyorum. 1 ay içinde yaklaşık 10 kez uyarı verdi araç. Ön yolcu koltuğunda biri oturunca hemen arıza göstergesi yanıyor. En son multimedya ekranı da arıza verdi. Bütün yazışmaları, şikayetleri ve arızaları kayıt altına alıyorum.

Zeki

Bende aynı durumu yaşıyorum yeni araç da böyle bir durumun olması inanılmaz bir şey

Nizamettin

Benim araç dün ve bugün de airbag arıza uyarısı verdi. Bugün arıza kaydı silmek yerine yazılım güncellemesi yapıldı. Fabrika kesin çözüm demiş. Bu firmanın müşteriyi oyalamak için benzer söylemlerine tanık olmuş biri olarak pek güvenmiyorum. Tekrar uyarı verirse yazarım.

Nizamettin

Bence inanılmaz olan firmaların bu kadar keyfi davranabilmesi. Ayıplı mal satışında hukuki yollar bayağı zahmetli. Firmalar bunu biliyor. Dava açsanız en iyi ihtimalle 2-3 yıl sonra sonuçlanır. Bu süre içerisinde hava yastıkları sorunlu aracı kullanacaksınız. CİMER'e şikayette bulunabilirsiniz. Dava açmak da gerekiyor.

Ömer
Ömer

Abi airbag arızası dışında bir sorun var mı? Dijital göstergende veya multimedya ekranında bir sorun var mı? Sürüşünü engelleyen herhangi bir durum var mı?

Hıdır
09 Temmuz 2024 16:21
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Çakıroğlu Skoda Yetkili Servis

Deniz