Skoda 2024 Model Yeni Kamiq Airbag Arızası

10 Haziran 2024 11:2036.827

06.05.2024 tarihinde Çakıroğlu Skoda'dan 2024 model Yeni Kamiq Premium 1.0 TSI 115 PS DSG satın aldım. Araç 20 günlük ve 1400 km'deyken 27.05.2024 tarihinde airbag arıza uyarısı verdi. Arızayla ilgili And Skoda Yetkili Servisini aradım ve arızayla ilgili yapabildikleri tek şeyin arıza kaydını silmek olduğunu söylediler. Bu araçla ilgili şikayetlerin son zamanlarda arttığını, aradığım diğer yetkili servislerden ve internet şikayet sitelerinden öğrendim. 2024 model Skoda Kamiq'lerde yazılımdan kaynaklandığı düşünülen bir sorun mevcut ve çözüm olarak sundukları tek şey, arıza kaydını silmek! Daha sonra aracı satın aldığım bayiyi (Çakıroğlu Skoda) aradım ve konunun muhatabının kendilerinin değil, Skoda Türkiye distribütörü Yüce Oto A.Ş. (Tel: 4447780) olduğunu söylediler. Yüce Oto'yu arayıp, aracın iadesiyle ilgili bir talep oluşturdum. Bu talep doğrultusunda dönüş yapan Yüce Oto yetkilisi, 2024 model Skoda Kamiq'lerdeki bu sorundan haberdar olduklarını, üretici firmanın bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığını ancak yazılımın gelip gelmeyeceği ya da ne zaman geleceğiyle ilgili kesin bir şey söyleyemediklerini ve üretici firmanın söz konusu arızanın bir güvenlik riski oluşturmadığı kanaatinde olduğunu belirtti. Devamında; araç garanti kapsamında olduğundan iade etmemizin söz konusu olmadığını, araç arıza verdikçe servisin gelip kaydı sileceğini söyledi. Üretici firma bunun bir güvenlik riski oluşturmadığını söylüyorsa bununla ilgili bir belge talebinde bulunmam üzerine, arıza kaydının silinmesiyle ilgili servis formu dışında bir belge verilemeyeceğini söyledi. 28.05.2024 tarihinde servis gelip arıza kaydını sildi ve araç 29-31.05.2024 ve 01.06.2024 tarihlerinde birer defa ve 02.06.2024 tarihinde toplam 11 km yol yaptığım halde aynı arızayı iki defa verdi. Araç, 08.06.2024 tarihinde de iki kez arıza uyarısı verdi. Her seferinde uygun bir yerde bekliyorum ve Acil Yol Yardımı gelip arıza kaydını siliyor. Sonuç olarak; araçta hava yastıkları bilinmeyen bir nedenden dolayı arıza uyarısı veriyor ve tek yaptıkları şey, araçtaki arıza kaydını silmek. Sonuç olarak, olası bir kaza durumunda hava yastıklarının açılıp açılmayacağı belirsiz. Ne bayi ne de distribütör sattıkları malın arkasında duruyor.

16 Haziran 2024 21:55

Airbag arızası devam ediyor. Aynı araçta şimdi de multimedya ekran arızası medyana geldi. 2024 Yeni Kamiq'in sürüş esnasında verilen komuta nasıl tepki vereceğini bilemiyorum.

Yorumlar(13)

Samet
Samet
6 Temmuz 2024 20:45

Airbag yazılımı gelmiştir bayi ile iletişime geçebilirsiniz

20 Haziran 2024 17:45

Aynı problemi bende henüz yeni yaşadım. 28.05.2024 tarihinde Skoda Aykan Adana Seyhan bayiinden Skoda Scala Monte Carlo modeli aldım. Henüz 486 km de 17.06.2024 tarihinde Antalya'ya ailemin yanına bayram ziyaretine giderken Adana otobanında dümdüz yolda bir anda airbag arıza uyarısı verdi aracım. Bayram olduğu için kimseye ulaşamadığımdan mecbur devam ettim yoluma. Süreç nasıl olacak bilmiyorum ama değişim talep edeceğim. Bu yazılımsal bir sorun deyip gönderemezler. Ben ailemle bindiğim arabada airbag arızası veren arabanın kaza riskini göze alamam. Ya airbag açmazsa? Sorusu hep olacak aklımda.

Eki aç
Eki aç
Zeki
Zeki
Benzer Şikayeti Var
13 Haziran 2024 23:06

Bende aynı durumu yaşıyorum yeni araç da böyle bir durumun olması inanılmaz bir şey

Ömer
Ömer
10 Haziran 2024 21:41

Abi airbag arızası dışında bir sorun var mı? Dijital göstergende veya multimedya ekranında bir sorun var mı? Sürüşünü engelleyen herhangi bir durum var mı?

2024 Sıfır Skoda Kamiq Airbag Arızası

Hıdır
Hıdır
9 Temmuz 2024 16:2118.173

Sıfır 2024 Skoda Kamiq aracım daha birinci ayında airbag arızası verdi. Uzun yolda giderken aldığım bayiye söylediğimde ...

2 Destek1 Yorum

Çakıroğlu Skoda Yetkili Servis

Deniz
Deniz
27 Şubat 2024 11:1715.538

Merhaba, ben 2020 yılında Skoda Kamiq marka sıfır bir araç satın aldım ve araçtan memnunum. 23.02.2024 tarihinde Çakıroğ...

Tümünü Gör
Skoda Kodiaq Bagaj Havuzuna Paslı Su Biriktirmesi

Skoda Kodiaq BagajHavuzuna Paslı Su Biriktirmesi

Mr.
Skoda Superb Rüzgar Sesi Sorunu

Skoda Superb RüzgarSesi Sorunu

Korhan
Skoda Elroq–Hatalı Tabela Okuma Sistemi Yüzünden Sürekli Uyarı Veriyor!

Skoda Elroq–HatalıTabela Okuma Sistemi Yüzünden Sürekli Uyarı Veriyor!

Onur
Skoda Kodiaq 2023 Sportline Devir Saati Dalgalanması Tırlama Sesi