07 Aralık 2024 14:23

38AEH292 plakalı aracımla 05/08/2023 tarihinde kaza yaptım. 38 BN 473 plakalı Quick Sigorta müşterisi olan sürücünün yüzde yüz haksız olduğu kazada aracımın onarılması için servise tarafımdan gönderilmek üzere, hasar dosya no: 202310171135T1-331726 numaralı ve 01/09/2023 tarihli Türkiye İş Bankası A.Ş. 0064-9001-253821 sorgu numaralı dekont ile 11.199,60 TL ödeme yapıldı. Oysa SBM hasar kaydı 02/10/2024 tarihinde yaptığımda 47.604 TL olarak çıktı. Hasar düzeltilmesi için SBM'ye başvuruda bulundum. Bir ay kadar sürdü, ilgili sigorta şirketi tarafından hasar kaydım düzeltildiğine dair mail geldi fakat gelen cevapta aracımın yeni hasarının 28.738 TL hasar kaydı işlenmiş olarak görülmektedir. Kaza tespit tutanağı tutan Kanaat Ergörün Sigorta Ekspertizlik Hizmetleri Ltd. Şti. yetkilileri ile görüştüğümde tarafıma ödeme yapılan tutar ve ekspertizlik ücreti ve KDV dahil 14.578,80 TL hasar kaydı girildiğini ekte sunacağım 162915817276554483 no'lu Tramer raporunda anlaşılmaktadır. Sigorta şirketine SBM kayıtlarına niçin aracımın hasar kaydı 28.738 TL olarak bildirilerek bu şekilde girilmiştir diye sorduğumda, "Dosyanızda hukuk tazminatı ödemesi yapılmış olup, yapılan hukuk tazminatı (asıl alacak) da Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine yansımaktadır." denmekte. Ayrıca, "Sizin aracınızla ilgili eksper raporu ve hukuki süreçte yapılan asıl alacak tutarları Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine yansımaktadır. Kusur sizde ya da diğer tarafta olması durumu değiştirmez." denilmektedir. Yüzde yüz haksız olan sürücünün sebep olduğu bir kazada tüm araç ile ilgili hasar, onarım ve değer kaybı tutarını, ilgili sigorta tarafından ödenmesi gerektiği halde niçin benim aracımın hasar kaydına sigorta şirketi tarafından, icra dairesine yapmış oldukları tazminat ödeme bedelini hasar kaydı olarak ekliyorlar. Bu düpedüz bir hatadır. Bu da ilgili sigorta şirketi olan sürücüden tahsil edilmiştir. Aracımın onarım için alınan parça bedeli, işçilik, ekspertizlik ücreti artı KDV dahil olmak üzere asıl hasar kaydı ekte sunacağım belgede mevcut. Buna göre 14.578,80₺ benim asıl aracımın hasar kaydı. Fakat ilgili sigorta şirketi kalan 14.160₺'yi icra dairesine ödenen tutarı 38BN473 plakalı sürücüsünün hatalı olduğu araç sahibinden yani müşterisinden tahsil etmesi gerekmektedir. Benim aracımın hasar kaydını ekte sunacağım eksper raporuna göre düzeltilmesi gerekmektedir. Benim aracıma hiçbir kimsenin yüzde yüz haksız olduğu hataları hasar kaydı olarak yüklenilmemelidir. İlgili mağduriyetimin giderilmesi.

10 Aralık 2024 15:46 (Şikayetten 3 gün sonra)

14 Mart 13:51
kusursuz-kaza-dosyam-acildi-aciklama-verilmedi-4.jpg
Zekeriya sonuçtan hiç memnun değil

22 Mayıs 2025 20:55
Ekspertiz Raporundaki Hatalı İşlem Ve Sorumluluk Karmaşası Mağduriyet Yaratıyor
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi Yanlış Onarım Görünen Hasar Kaydının Tramer'den Silinmesi Talebi!

11 Şubat 21:20