Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Telefon Dolandırıcılığı İle İlgili Bilgi

16 Ekim 2023 18:49

Bir telefon dolandırıcılığıyla ilgili bilgi aktarayım.
Bugün PTT'den aradığını söyleyen bir şahıs. Tebligatım olduğunu bana ulaşamadıkları ve üstünde avukat bilgisinin olduğunu kendisine ulaşabileceğimi ilettiler. Avukat kişinin telefon numarasını aldım ve aradım. +90 (536) 0-- 56 40 Nurettin l--- m-- olduğunu ileten şahıs.

"SPK tarafından lisansı olmayan şirketler üzerinden forex işlemleri yaptığım ve bundan gelir elde ettiğimi. SPK tarafından suç duyurusunda bulunulduğu. 1-3 yıl arası hapis ya da 78.000 ila 256.000 TL arası para cezası alabileceğimi iletti.

Uzlaşmaya gidildiği durumda 17.450 TLilik bir ödemeyi yeminli malı müşavir hesabına yapmam gerektiğini. Dosya masrafları vs gibi 700 TL'lik gider kesildikten sonra teminat bedelinin tarafıma iade edileceği iletildi. Ardından IBAN bilgisi paylaşıldı h-- t--- adında bir malı müşavir (sözde) göndermem gerektiği ve bugün son gün olduğu iletildi.

TR31 0004 6000 7488 8---5034 83

Olayın başından beri dolandırıcıklık olduğunu anladığım için 155'i arayarak kendilerini ihbar ettim. Kendileriyle ilgileniyorlar.
Kurye telefonu geçici olarak kapatıldı.
Avukat kişinin telefonu açıktı en son akıbeti ne oldu bilmiyorum.

Invest Firmasında Yaşadığım Yatırım Ve Güven Sorunları

19 Haziran 2025 20:28

Yatırım Danışmanlığı İle 5,5 Milyon Tl Kayıp, İade İçin Tekrar Para Talep Ediliyor

22 Eylül 2025 15:18

UYAP Adınıza Tebligat Var Dikkat.

Emel
14 Eylül 2024 18:24