Sanofi Tavanic 500. Mg Mahvetti

Zehranur
21 Ocak 2024 23:47

Dün gece bronşit tanısı ile iki farklı antibiyotik reçete edildi; biri Tavanic, diğeri Macrol. Bugün gözlerimi açamıyorum, ellerim ve yüzüm şiş, gözlerim kıpkırmızı, üç kilo ödem oluştu. Acaba yan etkiler mi, bilmiyorum ama vücudumu çok olumsuz etkiledi. İnsanlara fayda sağlamayacaksa bu ilaçlar piyasadan toplanmalı. Eczacı bile bu ilaçları verirken uyardı, 'Kullanımdan sonra karaciğer enzimlerinizi kontrol ettirin, bu ağır ilaçlar' dedi.

Yorumlar (6)

Deniz
Deniz

Çok geçmiş olsun, 24 Aralık itibari ile bakteriyel pnömani teşhisi ile tedavi olmaya başladım, macrol ilk ilacımdı, kandaki cpr düzeyimin düşmesini beğenmeyen doktorum hastaneye sevk etti. Orada tanavic ile devam edildi. Akciğerim temiz şu an ama kaburgalarım, göğüs kemiğim, sırt ömürüm boyunca sağlı sollu ciddi ağrılarım var. Bugün iyice beliren sol ayak bileğim sanki asıl tendomundan ayrılacakmış gibi basamıyorum. Bu ilacın kullanımdan kaldırılması gerekiyor. Dün ambulansla Bezm-i Alem Hastanesi'ne götürüldüm. Diyafram kaslarımı kullanırken büyük sıkıntı yaşıyorum. Kemiklerin bağlantı yerlerinde inanılmaz rahatsızlığım var ve bana agumentinle devam edip Parol plusla idare etmem gerektiği söylendi. Bu ilacın faydadan çok uzun vadeli zararı var.

Kader

Ne kadar sürede geçti acaba yan etkileri

Fatih
Fatih

Geçmiş olsun ilk ciddi bir yanma sonra puslu görme ile başlar maalesef acilen kesip doktordan kinolan içeriği olmayan bir ilaç isteyin devamında kafa karışıklığı iştah derken liste uzar gider geçmiş olsun

Ali
Ali

Çok geçmiş olsun üç gündür bu ilaç yüzünden hastane den çıkmıyoruz sizde gecikmeden hastaneye gidin

Kader

Ali bey etkileri geçti mi i̇lacın ne kadar surdu

Leman
Leman

Bu ilacın mağdurlarından biri olarak çok geçmiş olsun 2 yıldır hayatım zindana dönmüş durumda eklemlerimde dizlerimde çıtırtı hâlâ ara sıra gelen dengesizlik sallantı nefes darlığı kas erimesi güçsüzlüğü gözlerimin keskinliği gitmiş durumda ben hastanelerden çıkamadım ilk içtiğimde yüzyılın zehiri bu ilaçlar

Sanofi Tavanic Antibiyotik Değil Zehir!

Merve
10 Kasım 2023 00:31
Bedriye sonuçtan hiç memnun değil

Sanofi Tavanic'in Göz Ardı Edilemeyecek Yan Etkileri

Bedriye