Alipaşa sonuçtan hiç memnun değil

Respitek İade Sürecinde Yaşanan Zorluklar

24 Ekim 2024 00:39

Babam KOAH hastalığına yakalandığı için cpap maskesi kullanmaya başladık. Devletin verdiği maskeler rahatsız ettiğinden daha rahat bir maske arayışına girdik ve resmed markası karşımıza çıktı. İlk olarak resmed airfit 20 l beden maskesini aldık. Kısa süreli kullanım sonucunda burunda tahriş olunca resmed'in airfit f30 maskesini gördüm.

Hiç kullanmadığımız bir ürün olduğu için Hepsiburada'dan respitek mağazasından ürünü inceledim. Sadece s ve m bedenlerinin olduğunu, m bedenin ise herkese uyumlu olduğunu yorumlarda görünce ve iade kısmında 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz yazısını okuyunca maskenin f30 ürününü sipariş ettim.

Lakin maske geldiğinde olmadı.  iade ettim. Ancak Hepsiburada tarafından arandığımda iade talebimin reddedildiği söylendi. Ürünün açıldığından dolayı sağlık ürünleri geri alınmıyormuş. Kendilerine benim bunu bilmediğimi, çünkü sağlıkla alakalı bir sorun yaşamadığımızdan bu ve benzeri ürünlerde deneyimimiz olmadığını, satıcının neden iade kısmında bunu belirtmediğini söyledim.

Hepsiburada müşteri temsilcisi, satıcıyla görüştüklerini ve deneme yapılan yerden bunun denenip alınması gerektiğini söylediler. Bu durum müşteriyle dalga geçmek gibi. KOAH hastası, makineye bağlı bir hasta nasıl olur da evden çıkartılabilir? Maskeyi geri yolladım, lakin onlar da geri gönderdiler. Resmed'in resmi sitesine mail attım, cevap veren olmadı.

Respitek İstanbul şubesi satıcı yetkilisine mail attım, o da cevap vermedi. Politika sadece satma üzerine. 14 gün içinde iade yazıp geri almamak yanıltıcı. Kendilerine de sordum, bir insan bir ürünü alıp 'ya bunu fazlalık aldım geri vereyim mi' der sizce yoksa deneme yaparak mı?

13 Kasım 2024 06:58

Hepsiburada sayfasında böyle bir soru olmadığını iddia ettiler. Lakin girdiğimde soru cevapların bir kısmının silindiği bari belli. Çünkü bu sayfadan satıcıya bu ürün neden kendi sayfanızda 4389 TL olarak görünüp bu sayfada neden 4809 TL diye sorduğum soruda yok. Yani her şey açık keşke bu firmayla bir alış verişim olmasaydı.

27 Ocak 09:39 (Şikayetten 3 ay sonra)

Yorumlar (7)

Respitek

Merhaba, "Hepsiburada sayfasında böyle bir soru olmadığını iddia ettiler. Lakin girdiğimde soru cevapların bir kısmının silindiği bari belli. Çünkü bu sayfadan satıcıya bu ürün neden kendi sayfanızda 4389 TL olarak görünüp bu sayfada neden 4809 TL diye sorduğum soruda yok." İlgili soruyu görebiliyoruz fakat Hepsiburada size cevap vermiş olarak görünüyor. Bizim bir müdahalemiz bulunmamaktadır. Sorular bizim tarafımızdan silinemiyor. Bilgilerinize sunarız,

Respitek

Tekrar Merhaba, Bizler silemiyoruz. Arzu ederseniz bu konuyu Hepsiburada platformuna bildirebilirsiniz. Platformda mağazası bulunan hiçbir firma ya da şirket yorumları, soruları ve değerlendirmeleri silememektedir. Bilgilerinize sunarız,

Alipaşa

Tabi ne tesadüf olumsuzluklar silinmiş oluyor

Respitek

Merhaba, Yaşadığınız deneyim nedeniyle üzgünüz. Mesafeli sözleşmeler yönetmeliği Kanunu’nda, Cayma hakkının istisnaları kısmında, madde 15’in ç bendinde ‘Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan mallar’ cümlesi yer almaktadır. Platformun da iptal ve iade şartlarında Cayma hakkı olan ürünlerde geçerlidir uyarısı yer almaktadır. İade koşullarını platform yazmaktadır. Bir önceki açıklamanızda “Hiç kullanmadığımız bir ürün olduğu için Hepsiburada'dan respitek mağazasından ürünü inceledim. Sadece s ve m bedenlerinin olduğunu, m bedenin ise herkese uyumlu olduğunu yorumlarda görünce” cümlesine istinaden müşteri sorularımıza, müşteri yorumlarımıza tekrar baktık. Değişim olmadığı cevabını müşterilerimizle açıkça paylaşmışız, yorumları ise bizler değil müşterilerimiz yapmaktadır. M bedenin uyumlu olacağına dair bir paylaşımımız olmamış. Ürün paketi açılmamış olsaydı iadenizi bekletmeden kabul ederdik.

Alipaşa

Sizin gibi bütün verilen cevaplara bakmadım. Bu birincisi ikincisi ise yorumlara bakıp işinize geldiğinizi almışsınız. Bir diğeri ise mesafeli satış sözleşmesini okuyan acaba kaç kişi vardır. Uzunca yazıların 35. Maddesine mi yoksa kolay iade kısmına mi bakıyor kullanıcılar. Tabii ki de sizinde işinize geliyor bu tarz hatalardan da neticede ürün satmış oluyorsunuz. Kolay iadede belirtseniz kimsenin en azından benim gibi acemi olanların vermeyeceğini çok iyi biliyorsunuz

Respitek

Merhaba, Hepsiburada platformundan gelecek cevaba göre sizlerle iletişime geçeceğiz. Aynı zamanda iletişim numaramızı sizlerle paylaşmak istiyoruz; 0 542 478 56 ** Herhangi bir durumda bizleri arayabilirsiniz.

Alipaşa

Arayıp da değiştireceğim bir şey olduğunu sanmıyorum. Yazdıklarım gayet açık. Ürünü alırken acemi olduğumdan dolayı. Hepsiburada sitesinden ürünün 14 içinde iade edilebilir ve herhangi bir uyarı olmadığını görünce almış bulundum. Sonra iade etmek istediğimde sizin firmanızın açıldığı için geri alamayacağını söyleyip gönderdiniz tekrardan adresime aynı ürünü. Sadece şunu merak ederek soruyorum. 14 gün içinde iade edebilirsiniz yazıyorsunuz. Kim bu ürünü sipariş edip, bu ürünü fazladan almışım hiç açmadan geri vereyim der.

Fatih sonuçtan hiç memnun değil

24 Nisan 2024 13:54
Gamze sonuçtan hiç memnun değil

Etioks Akıllı Detoks Öncesinde Aldığım Paketi Kullanamıyorum

21 Mayıs 2024 20:09