Renault Austral Yakıt Sorunu

Renault Austral Yakıt Sorunu
Yusuf
07 Mayıs 2024 00:37

Renault Austral 2024 model aracımla 70-80 km/saat hız ve ekonomi modunda kullanmama rağmen yakıt tüketimi 9 litre/100 kilometre olarak gözüküyor. Fabrika verilerine göre bu değerin belirgin şekilde yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgi alabilir miyim? Fabrika ayarlarına göre bir miktar fazla olması normal olabilir ancak bu kadar fazla olmamalı. Aynı sorun bende de var

Murat
Murat

Aynı araca sahibim. 70-80 km/s sabit hız, düz yol ve eko modunda 9 litre tüketim 1.3 mild hibrit olan araç söz konusuysa normal değil, çok yüksek.

Emre
Emre

8 aydır kullanıyorum uzun yolda 130 km hız ile 6,5 litre civarı gidiyorum. Şehir içinde sürüş dinamiklerine bağlı olarak 7-8 litre civarı yakıyor. Bu aracı kullananlar eski alışkanlıklarından ötürü devamlı gaz pedalına basarak aracı yürütüyor. Şehir içinde 30-35 km hızı görünce ayağınızı gaz pedalından çekmeniz gerek, yokuş çıkmıyorsanız araç süzülme moduna geçip motoru kapatıyor ve yakaladığı ivme ile uzun süre enerji harcamadan gidiyor. Yine uzun yolda cruse control ile seyahat ederseniz gaz pedalına göre %30 daha az yakıt tüketiyor.

Aysel
Aysel

Bende de aynı sorun var. Çözüm bulabildiniz mi?

Hüseyin
Hüseyin

4 aydır kullanıyorum 6000 km yaptım, karışık 6.8 litre/100 km, şehir dışı yüklü ve 110-130 km /saat hızda 6.6 litre/100 km yaktı. Ben o değerleri hiç görmedim.

Abdullah
23 Nisan 2024 15:29
Renault Austral Yakıt Tüketimi
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Yusuf
12 Eylül 2024 20:33