Barkın sonuçtan hiç memnun değil

Pratik Yapı (Serkan Toraman) Şikayetçiyim

07 Ağustos 2023 21:32

Serkan Toraman adlı şahıs ile maalesef yollarımız 27 Nisan 2022 tarihinde Armut.com ile karşılaştı. Bir kış bahçesi yaptırmak istediğimiz için ismi geçen siteye ilanda bulunmuştuk. Kendisi bize mesaj atıp yeri görmek istediğini belirtti ve geldi. Yapracık'a yakın bir konumda olduğunu ve kendisinin yapı marketi olduğunu (Umut Yapı Market-Umut Çarşı içi) dükkana her zaman beklediğini ölçüleri aldıktan sonra fiyatlandırmayı söyleyeceğini söyleyerek evimizden ayrıldı. Ertesi gün fiyatlandırmayı verdi ve 50 bin liraya anahtar teslim yapacağını belirtti hatta ön kapı da olan ekstra bir kapatma için de 20 bin lira bir Bonus fiyat daha verdi bize. Yani toplamda kış bahçemiz ve ön kapı kapatması için bize 70 bin tl fiyat verdi. Kendisinin bir yapı marketi olduğunu söylemesi ve sözleşmeyi de orada yapmak istemesi ve ayrıca sitelerde de imalathanesi de olduğunu söyleyerek bizim güvenimizi kazanarak ertesi gün anlaştık. Bu anlaşma 50.000 TL (3.378 dolar) kış bahçesi için, 20.000 TL (1.351 dolar) ön kapı kapatması. Neden bunu dolar cinsinden yazıyorum çünkü kendisi anlaştıktan sonra sürekli bizi arayarak dolar kuru artışlarından etkilenmeyelim hızlı olalım ödemede diye sürekli bizi aradı. Ve bize dediği 50.000 TL (3.378 dolar) peşin alması gerektiği çünkü bu para ile hemen bütün malzemeleri alacağını (kış bahçesi için) ön kapatmayı ise malzemelerin kendisinde olduğunu hatta elinde bu malzemeler kaldığı için daha uygun bir fiyata fiyat verdiğini dile getirdi. Bizde parayı toparlayıp taksit taksit bu paraları göndermeye başladık. İlk önce İ** T** isimli şahsın hesabını gönderdi. Bize ama bir şekilde çıkmadı bu hesap sonra ise Z** N** T*** isimli şahsın IBAN'ına para attık ama paranın bir kısmını attıktan sonra Sikayetvar.com da ki yorumları sorduk kendisine ve verdiği yanıt daha önce bir ortağı olduğunu kendisini yanılttığını ama orada ki şikayetleri tek tek şu an kapattığını gerek işlerini yaptığını ya da paralarını geri iade ettiğini söyledi. Bize ve ilk şeref sözünün verdi kendisi. Dedi ki ben şerefli bir insanım asla insanları yanıltmadım orada ki yorumlar hep eski ortağımın yapmadığı işler benim ile bir alakası yok dedi.

07 Ağustos 2023 21:43

Büyük bir saflıkla bizi çok zarara soktuğunu ve yapmadığı işin parasını istediğimizi söyledik ama 1,5 seneye yakın bir zamanda kendisini bir çok kez şeref sözü verip hatta aile fertlerinin üzerine yeminler edip bizi yanıltmaya devam etti. Bu haziran ayı madem paramızı vermiyor batığım diyor diye kendisine başka bir iş yap en azından dedik 1,5 aydır bizi atlatmaya devam ediyor. Kendisine ne dediysek fark etmedi ve sürekli bak abi diyorum bir insanın bu kadar üzerine gelinmez ben sustukça üstüme geliyorlar diyerek konuşmaları ve bize eğer ben yanıltıcı olmasaydım bu telefon açılır mıydı demeleri hala devam ediyor.

Sorarım hangi vicdan bu denli yalana bu denli insanları dolandırmalara dayanır. Ayrıca kendisine şikayet.com a yazıp dava açmak istemiyoruz belki dediklerinde bir doğru bir taraf vardır diye uzlaşmacı yaklaştık ve şikayete yazın ve beni bir daha aramayın param olunca ödeyeceğim deyip kapattı telefonu. Kendisi saygılı ve alıngan bir yalancı maalesef. Çok üzücü ki S*** T***** isimli şahıs hala ticaret yapıyor ve rahatlıkla şu an bir müşterinin kartını kullanacağını ve işimizi yapacağını taahhüt ediyor.  .

07 Ağustos 2023 21:41

Neyse bizim içimize kurt düştü ve sitelerde ki imalathanesinde geri kalan nakit parayı verip 50.000 TL (3.378 dolar) imalathanesini görmek istedik. Kendisi bizi ofisinde (kendisine ait olmadığını söyledi 6-7 ay sonra) ağırladı çocuğunun fotoğraflarını bile masasında görmüştük ve o imalathanenin kendisinin olduğuna inandık ve son kalan parayı verdik. Kendisi de ivedilikle daha önce bize IBAN'ını attığı camcı olarak tanıttığı M**** Ç*****'den (akrabası olduğunu da söyledi) camları hemen alacağını söyledi.

10 gün imalat süresi olduğunu o sırada da alüminyum kaplamaları hazırlayacağını dile getirdi. Tam bir ay öteleyip defalarca aramamıza rağmen 10 gün sonra dediği işe 8 Haziran 2022 tarihinde başladı. (28 Nisan 2022 günü anlaşma sağlamıştık). Önce kutu profiller geldi dikmelerini yaptı kış bahçesinin sonra da çatı panellerini taktı (başka bir gelişme olmadı ne alüminyum kaplama ne de camlar) sonra ön kapı kapatmasının kutu profillerini ve çatı panellerinin montajını yaptı.

Sonra telefonları açmamaya ve asla geri dönmemeye başladı ve sürekli bahaneler ile bizi oyalamaya başladı. En büyük oyalaması Bodrum Platin Residence de olan işlerinin uzadığını ondan geciktiğini söyledi ve Ağustosa kadar bizi oyaladı. Sonra gelip Bonus olarak 20.000 TL fark ile bizi elinde malzeme var diye kandırdığı yeri yapmaya geldi ve camlar alüminyum kaplama iç tavan dahil elektrik tesisatı hariç (hala tesisat bıraktığı gibi duruyor tarih:07.08.2023) bitirdi ve haftaya asıl parasını verdiğimiz kış bahçesini yapacağını söyledi.

Her hafta aramamıza rağmen bin çeşit yalan ile kendisi 3 defa korona oldu ve aile fertleri de en az 2 defa korona oldu bizi atlattı. En sonra Kasım ayının sonunda bize Bodrum Platin Residence den parasını alamadığını ve kendisinin batık biri olduğunu bizden aldığı para ile başkalarının işlerini yaptığını ve bu şekilde ticaretini dondurduğunu anlattı. Yani Serkan Toraman isimli şahıs kandırdığı insanlardan parayı alıyor bir önce ki kandırdığı insanın işini yapıyor. Peki madem bu bir saadet zinciri neden hala ne paramızı vermedi ya da işimizi yapmadı tarih:07.08.2023?

Biz yanıltıldığımızı anladık ve başka bir firma ile en azından parasını verdiğimiz malzemeler mahvolmasın diye Serkan Toraman verdiğimiz paranın çok daha fazlasını onlara verip işi bitirdik yoksa kış ayı bütün malzemeleri mahvedecekti. Bizim paramızı alıp işi yapmayıp ve bize daha çok masrafa sokan bir insana ne yaparsınız.

Janset
Janset

Kendisine nasıl ulaşabilirim lütfen yardımcı olun. Zar zor biriktirdiğimiz paramız hiç oldu.

31 Temmuz 2024 01:07

10 Mart 2025 11:54
Ev Yapımında Sözleşme İhlali Ve Mağduriyet
Erdem sonuçtan hiç memnun değil

Sözleşmeye Uymayan Firma Ve Bitmeyen Mağduriyet

06 Mayıs 2025 15:58